Foto: Pexels

Ar pirmajiem siltajiem pavasara saules stariem parādās arī mūsu vēlme izkustēties un sagatavot savu ķermeni vasaras sezonai, un arī laikā, kad sporta zāles ir joprojām slēgtas, atrast piemērotu vietu treniņiem kļūst arvien grūtāk. Internetā ir pieejami neskaitāmi pamācību video un raksti ar ātriem un efektīviem treniņiem jebkurai gaumei, bet īpaši ērts palīgs ir lietotnes, kas paredzētas dažādu vingrojumu izpildīšanai atbilstoši lietotāja fiziskajai sagatavotībai.

Ar jaunākajām un pieprasītākajām sportiskām aktivitātēm paredzētām lietotnēm iepazīstina tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperte.

“Meklējot īsto lietotni savu mērķu sasniegšanai, ir jāsaprot, ko vēlamies sasniegt un kādi vingrojumi mums patīk. Lietotnes piedāvā dažādas treniņu programmas ikviena gaumei, tāpēc jāizvēlas savām vēlmēm un patikai piemērotākā, nevis tāda, kas piedāvā tikai šobrīd populārus vingrinājumus,” iesaka Gunta Kursiša-Butkāne, Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Vingrinājumi jebkurā vietā un laikā

Regulāras sportiskas aktivitātes ir nepieciešamas ne tikai tāpēc, lai uzturētu sevi labā fiziskā formā, bet arī, lai izstaipītu un noņemtu slodzi tām muskuļu grupām, kas attālinātā darba laikā tiek īpaši noslogotas. Pleci, sprands un mugura ir pirmās zonas, kas liek par sevi manīt pēc garas darba dienas pie klēpjdatora, ietekmējot gan mūsu fizisko, gan garīgo labsajūtu.

Lietotne Fitify piedāvā plašu sortimentu ar 900 dažādiem vingrinājumiem, kas paredzēti ne tikai svara zaudēšanai vai muskuļu stiprināšanai, bet arī ērtus, mājas apstākļos izpildāmus fizioterapijas vingrinājumus.

Ar mākslīgā intelekta palīdzību apvienota fizioterapija un sporta zinātne nodrošina lietotājiem personalizētus treniņus – kā viedtālrunī tā viedpulkstenī. Bieži vien treniņa laikā ieskatīties viedtālruņa ekrānā ir apgrūtinoši, tāpēc rokas viedpulkstenis var ievērojami atvieglot treniņa gaitu.

Ņemot vērā, ka mājas apstākļos bieži vien ir grūti nodrošināt sporta zālei cienīgu inventāru un tas nereti prasa lielus finansiālus ieguldījumus, Fitify piedāvā vingrinājumus, izmantojot tikai sava ķermeņa svaru, tādējādi lietotājam ir lielāka motivācija uzsākt un arī turpināt izvēlēto treniņu programmu, jo nav jāiegādājas papildus rīki redzama rezultāta sasniegšanai.

Slodzes palielināšanai Fitify piedāvātos vingrinājumus var papildināt ar mājās pieejamu inventāru – ūdens pudelēm, grāmatām vai citām sadzīviskām lietām.

Ar uzturu priekšplānā

Bieži vien, uzsākot aktīvu treniņu programmu, tiek aizmirsts par sabalansētu un fiziskajai slodzei atbilstošu uzturu. Tas var novest pie ātra spēku izsīkuma un motivācijas zuduma. Pareizs uzturs ir gan veselīga dzīvesveida pamatā, gan labākas pašsajūtas avots.

“Apvienot šīs abas lietas palīdzēs lietotne BetterMe, kas dod iespēju izvēlēties ne tikai savām spējām piemērotus vingrinājumus, bet arī piedāvā ēdienus katra gaumei un budžetam. No veselīgiem vegānu našķiem līdz pat taukvielām bagātām keto maltītēm – BetterMe palīdz sekot līdzi izvēlētajai diētai, uzskaitot uzņemtās kalorijas un ūdens daudzumu, lai vieglāk noturētu sevi ierindā un spētu izsekot ikdienā uzņemto maltīšu uzturvielu sastāvam. Tādā veidā lietotājs rūpējas par savu ķermeni gan iekšēji, gan ārēji,” stāsta G. Kursiša-Butkāne.

Sava spēka izaicinātājiem

Jau pieredzējušākiem sportistiem noderēs MMA Spartan, kas apvieno dažādas treniņu programmas, kā Crossfit, HIIT un muskuļu audzēšanai paredzētus vingrinājumus.

Lietotnē iekļautie treniņu plāni ir paredzēti, lai lietotājs varētu ātri sasniegt redzamus rezultātus, bet, lai tos sasniegtu, ir jāapbruņojas ar pacietību, mērķtiecību un sausu dvieli.

Eksperte iesaka: “Smagas un intensīvas pakāpes treniņi ir domāti īstiem sporta entuziastiem. Lai motivētu lietotājus turpināt iet uz vēlamo mērķi, MMA Spartan sūta regulārus atgādinājumus, neļaujot izlaist nevienu treniņa reizi no izvēlētās programmas. Šāda iespēja īpaši noderēs aizmāršīgajiem, kam ikdienas skrējienā nereti piemirstas atvēlēt laiku treniņiem. Tāpat, aktīvākie lietotāji tiek apbalvoti ar Spartan žetoniem, lai gadījumā, ja vēl vizuāli rezultāti ķermenī nav redzami, tad lietotājs jūt uzvaras garšu no mazāku mērķu sasniegšanas un ir motivēts turpināt iesākto ceļu.”

Galvenais ieklausīties savā ķermenī

Uzsākot jaunu treniņu programmu – vai tie būtu staipīšanās vingrinājumi mugurai, vai vēdera preses noturībai – svarīgi ir pārdomāt savas spējas un izpildīt vingrinājumus, nepakļaujot savu ķermeni spēku izsīkumam.

Ceļā uz sev vēlamām auguma aprisēm un labsajūtu ir svarīgi ievērot regularitāti gan treniņos, gan ikdienā uzņemtajās uzturvielās,  atgādina eksperte.

Viena nedēļa pārpildīta ar intensīviem treniņiem un kaloriju dedzinošām maltītēm tikai novedīs pie ātra motivācijas zuduma un domas, ka šāds dzīvesstils nav paredzēts visiem, kaut gan patiesībā pietrūkst tikai mērenības un pakāpeniskas pieejas izraudzītajai treniņu un uztura programmai.

Veselīgs uzturs un regulāri fiziskie vingrinājumi ir darbs ar sevi, veidojot sevī disciplīnu pret izraudzīto jauno dienas kārtību un ieklausoties savā ķermenī – uz ko tas ir spējīgs.

youtube icon
Abonēt youtube