Ko tad, ja mēs jums teiktu, ka jūsu iemīļotais vannas sūklis, kas jūs, šķietami, padara tīrākus, patiesībā ir pilns ar dažādām baktērijām?

Šeit būs nepatīkamā patiesība: šie dušas sūkļi nemaz nav tādi glābēji, kā varētu šķist. Atmirušās ādas šūnas, kas tiek noņemtas ar sūkļa palīdzību, tajā sapinas. Pēc mazgāšanās, sūkli pakarat vai noliekat malā, ļaujot tam baudīt vannas istabas silto un mitro gaisu, veicinot baktēriju vairošanos.

Kādā pētījumā tika atklāts, ka ik nakti šajā dušas sūklī veidojas arvien jaunas baktērijas. Ja šādu sūkli izmantojat, lai nomazgātu tikko noskūtas kājas, tad sūklī esošās baktērijas viegli var iekļūt nejauši traumētajās ādas šūnās, veicinot infekcijas veidošanos. Tādēļ 8 no 10 dermatologiem iesaka izvairīties no šo sūkļu lietošanas.

Jā, ne tās labākās ziņas, kuras gribētu dzirdēt ikviens šādu sūkļu mīļotājs. Tomēr, ja nespēj dzīvot bez šiem sūkļiem, tad esi piesardzīgs tos tīrot. Pārliecinies, ka tie netiek turēti mitrumā un ik pēc 3-4 nedēļām, nomaini pret jaunu.

Ja vēlies pagarināt tā mūžu, pēc mazgāšanās to noskalo karstā ūdeni un liec izžūt vietā, kas nav mitra, piemēram, pie loga. Dažkārt profilaktiski šo sūkli vari iemest veļas mašīnā, lai kārtīgi izmazgājas. Taču tādā gadījumā pievērs uzmanību mazgāšanas līdzekļiem.

 

Saistītās tēmas: baktērijasdušadušas sūklispadoms

youtube icon
Abonēt youtube