Ja ik dienas mēs dušā pavadām 8 minūtes, tad gada laikā mēs dušā atrodamies 48 stundas. Bet, cik daudz no šī laika mēs patiesībā iztērējam lieki, nodarot ādai, dabai un mūsu makam vairāk ļauna, nekā laba?

Ja kāds no tālāk minētajiem faktiem tev šķiet pazīstams, tad laiks kaut ko mainīt.

Tu vannā pavadi pārāk daudz laika

Pirmkārt, pārāk ilga dušošanās sausina ādu, otrkārt, tu patērē pārāk daudz lieka ūdens. Samazini laiku, ko pavadi dušā – āda un maciņš pateiks paldies.

Tu matus mazgā pēdējos

Matu mazgāšanai un kondicionēšanai vajadzētu būt vienai no pirmajām lietām, ko izdari, kad ieej dušā. Bieži vien tas, kas paliek pāri no šampūna vai kondicioniera, nereti paliek uz tavas ādas, tādēļ būtu pašsaprotami, ka mēs sākumā izmazgājam matus, pabarojam tos, un pēc tam turpinām ar pārējo mazgāšanās rutīnu. Papildus šajā laikā mati tiks mitrināti ar dušas mitro gaisu.

Tu ej pārāk aukstā vai pārāk karstā dušā

Atrast īsto ūdens temperatūru var būt visai izaicinoši. Protams, ir patīkami pēc vēsas pastaigas mesties karstā dušā vai pēc svelmainas gozēšanās saulē atspirdzināt ādu ar ledus vēsu dušu, tomēr tavai ādai daudz veselīgāk būs, ja neatkarīgi no tā, cik ārā ir silts vai auksts, tu ietu vidēji siltā dušā. Karsta duša ādu sausina, tādēļ labāka ir vidēji silta duša.

Tu aizmirsti parūpēties par ādu pēc dušas

Lai mazinātu ādas kairināšanu, aizmirsti par dvieļa berzēšanu gar ādu. Mitro ādu ar dvieli maigi nosusini, nevis noberz. Un vienmēr pabaro ādu ar kādu losjonu vai krēmu pāris minūšu laikā pēc tam, kad ādu esi nosusinājusi.

 

Saistītās tēmas: ādas kopšanadušaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube