Tu esi darbā, bet nesaprotamu iemeslu dēļ nekādi nespēj koncentrēties. Iespējams, tas tādēļ, ka naktī kārtīgi neizgulējies vai arī no rīta izlaidi brokastis.

Varbūt ne viens, ne otrs. Vai arī tu tērē savu laiku citām lietām, nevis darbam.

Šeit būs 8 vispopulārākās lietas, kuras mums neļauj strādāt un produktīvi veikt darbu.

1. Īsziņu sūtīšana

Cik daudz laika tu pavadi, sūtot dažāda rakstura īsziņas? Ja ziņu saturs ir absolūti nekāds (runājat par laikapstākļiem vai skaistu kleitu veikalā), tad atliec šo sarakstīšanās procesu pusdienlaikam vai brīžiem, kad patiesi esi brīva.

2. Atstāj ofisa durvis vaļā

Aizver durvis, ja tev ir nepieciešams koncentrēties. Atvērtas durvis nereti vilina kolēģus nākt ciemos un uzsākt sarunu, kas dažkārt ir vajadzīgs, tomēr nereti novērš no darba pienākumiem.

3. Runīgi kolēģi

Runīgi kolēģi ir forša lieta, tomēr nereti viņus nākas apklusināt (pieklājīgi). Atceries, ka ir labi, ja darba vietā tev ir draugi, tomēr tā ir darba vieta, nevis atpūtas telpa. Neļauj nepārtrauktām sarunām ar kolēģiem traucēt tavā darbā.

4. Nepārtraukti pārbaudi e-pastu

Tā jau ir, tu labprātāk 16 reizes pārbaudīsi savu e-pastu, cerot, ka kāds atsūtīs svarīgi ziņu, nekā pildīsi tās neskaitāmās atskaites. Izlogojies no e-pasta un ļauj tam atpūsties. Dod sev vismaz 40 minūtes, lai kārtīgi pastrādātu un tad, lai atvilktu elpu, atver e-pastu.

5. Došanās ilgās pusdienās

Nereti mēdz sēdēt kafejnīcā, lai atliktu to kaitinošo uzdevumu, ko uzdeva priekšnieks? Ne tā labākā ideja. Ja pusdienlaiks dots pietiekami ilgs, izvēlies ņemt līdzi jau sagatavotas pusdienas. To notiesāšana neprasīs daudz laika un ātrāk varēsi atgriezties pie uzdotajiem pienākumiem. Atceries, jo ātrāk to izdari, jo vairāk brīva laika.

6. Ilgas sapulces

Pārliecinies, ka vienmēr ir kāds, kurš seko līdzi grafikam un darba kārtībai. Nevelc garumā.

7. Tiešsaistes sarakstes

Bieži uzņēmumi izveido tiešsaistes sarakstes iespējas, kuras ļoti labo noder ātrai informācijas nodošanai no kolēģa uz kolēģi. Tomēr tā nav labākā vieta, kurā diskutēt par vakar redzēto smieklīgi kaķu video. Atceries, ka sarakstīties par personīgām lietām vienmēr vari savā brīvajā laikā. Ja vēlies parunāt, izvēlies dienā konkrētu laiku, kuru veltīsi šīm sarunām – izpaudies un atkal ķeries pie darba.

8. Nekādu prioritāšu

Mēs visi mēdzam grēkot – nereti sākam ar darbiem, kuri prasa mazāk enerģijas un ir daudz vienkāršāki. Jau šodien izveidot rītdienas un parītdienas darāmo darbu sarakstu, lai tas nav jādara no rīta. Vienmēr sāc ar grūtākajiem uzdevumiem, lai dienas beigās kļūst vieglāk. Jo koncentrēšanās spējas pēc 6 stundām vairs nav tik labas, kā no rīta.

 

Saistītās tēmas: Darbspadomiprioritātesvilcināšanās

youtube icon
Abonēt youtube