Kevins Durants svētdien guva 37 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Goldensteitas “Warriors” izcīnīt uzvaru, kamēr vēl vienu “triple-double” nopelnījis Oklahomasitijas “Thunder” zvaigzne Rasels Vestbruks.

“Warriors” komanda, kas šosezon tiek uzskatīta par galveno favorīti uz NBA titulu, svētdien izbraukumā ar 106:100 (22:30, 33:27, 26:21, 25:22) pārspēja Fīniksas “Suns”.

Lielisku sniegumu šajā mačā demonstrēja Durants, kurš atzīmējās ar 37 punktiem. Vēl vasarā viņš izpelnījās pretrunīgu reakciju, nolemjot pamest “Thunder” klubu.

Savukārt Duranta 37 punktiem 28 punktus pievienoja Stefans Karijs.

Tikmēr “Suns” sastāvā ar 26 punktiem atzīmējās sezonu lieliski sākušais Tīdžejs Vorens.

Citā svētdienas mačā uzvaru guva arī Duranta bijušais klubs “Thunder”, kas ar 113:96 (30:24, 28:22, 19:25, 36:25) savu skatītāju priekšā pārspēja Losandželosas “Lakers”.

Vestbruks šoreiz izcēlās ar 33 punktiem, 16 rezultatīvām piespēlēm un 12 atlēkušajām bumbām, kas bija viņa karjeras jau 39.”triple-double”.

Iepriekšējā mačā pret “Suns” Vestbruks izcēlās ar 51 punktu, 13 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Kopš 1975.gada neviens NBA basketbolists nebija izcēlies ar “triple-double”, kurā gūti vismaz 50 punkti. Kā pēdējais to paveica slavenais Karims Abduls Džabars.

Šīs sezonas trīs mačos Vestbruks vidēji izcēlies ar iespaidīgiem 38,6 punktiem, 12,3 atlēkušajām bumbām un 11,6 rezultatīvām piespēlēm.

Vestbruks pirms sezonas tika minēts kā viens no galvenajiem pretendentiem uz gada vērtīgākā basketbolista balvu.

Savukārt “Lakers” sastāvā pa 20 punktiem guva D’Endželo Rasels un Džūliuss Rendls.

Šobrīd līgas un Rietumu konferences līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio “Spurs”, kamēr bez zaudējumiem cīnās arī čempione Klīvlendas “Cavaliers”, “Thunder”, Čikāgas “Bulls”, Atlantas “Hawks” un Losandželosas “Clippers”.

Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks” ar vienu panākumu divās spēlēs ir Austrumu konferences astotajā vietā.


Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BasketbolsDurantsNBAWarriors

youtube icon
Abonēt youtube