Šķidrās matētās lūpu krāsas (liquid matte lipsticks) šobrīd kļuvušas par īstu modes kliedzienu. Teju visi kosmētikas zīmoli radījuši savas lūpu krāsas versijas. 

Ja vēl neesi tām pievērsusi uzmanību, tad vajadzētu, jo tās neizsmērējas tā, kā klasiskās lūpu krāsas vai lūpu spīdumi, un tās saglabā savu krāsas intensitāti daudz ilgāk, tās ir matētas un nespīd un neatstaro gaismu.

Tomēr gluži kā jebkas cits, vienmēr būs kāds, kuram šāda lūpu krāsa patiks, kuram nepatiks un kuram nebūs ne jausmas, kas tas ir. Attēlu rezultāti vaicājumam “liquid matte lipsticks”

1. Nepieciešama vien viena lūpu krāsas kārta. 

Šķidro lūpu krāsu formulas veidotas tā, lai būtu īpaši pigmentētas un pietiek ar vienu klājumu, lai iegūtu ideālu toni. Lūpu krāsa klājas gluži kā lūpu spīdums.

2. Tu vari klāt vairākas kārtas.

Galvenokārt šķidrās lūpu krāsas radītas tā, lai būtu pigmentētas arī ar vienu klājumu. Tomēr, ja vēlies patiesi intensīvu toni, droši var klāt vēl kādu kārtu.

3. Tā izžūst.

Tā kā šīs šķidrās formulas lūpu krāsas domātas, lai uz lūpām turētos stundām, tās mēdz sausināt lūpas. Ja vēlies vienmērīgu klājumu, vienmēr noskrubē lūpas, atbrīvojies no atmirušās ādas un dzer daudz šķidrumu, lai organismā būtu pietiekami daudz šķidruma. Brīžos, kad neizmanto lūpu krāsu, uz lūpām klāj mitrinošu balzāmu.

4. Vienmēr nepieciešams spogulis un pacietība.

Šķidrās lūpu krāsas uzklāšana nav vienkārša, un tas nenotiks divu sekunžu laikā. Tā kā šīs lūpu krāsas domātas ilglaicīgai noturībai, esi modra un ātri vien centies izlabot radušās kļūdas – nevienmērīgas līnijas vai izsmērētas vietas.

5. Kad tā nožuvusi, neklāj vēl vienu kārtu.

Parasti, kad klājam parastu lūpu krāsu, kad saprotams, ka nepatīk tonis, droši tam varam klāt pāri citu. Tomēr ar šķidrajām lūpu krāsām tā viss nesanāks. Tiklīdz nožuvušai krāsai klāsi pāri vēl, tā sāks velties un izskatīsies patiesi neglīti.

6. Skūpstiem droša.

Tā kā šī krāsa nožūst uz lūpām, tā neatstāj pēdas, tādēļ lieliski der randiņiem- izskatīsies lieliski kā pirms, tā pēc skūpstiem. Tāpat lūpu krāsa neatstās kaitinošās lūpu pēdas uz glāzes, krūzes vai dakšiņas.

7. Mitruma un karstuma droša.

Šķidrā lūpu krāsa turēsies uz lūpām pat lielā karstumā un lietavās.

8. Tās ir grūti notīrīt.

Tā kā tās ir paredzētas ilgstošai lietošanai, tās ir ļoti grūti notīrīt no lūpām. Tam būs nepieciešams vai nu skrubis vai kosmētikas noņēmējs uz eļļas bāzes.

9. Neēd neko eļļainu!

Katrai lietai ir savs tā saucamais Ahileja papēdis. Šai tie ir taukaini ēdieni. Kaut arī paredzēta ilgstošai lietošanai un to ir grūti notīrīt, taukaini ēdieni ir to vājā vieta, jo šīs lūpu krāsas oksidējas saskarē ar taukainiem produktiem, tieši tādēļ to viegli noņemt, ja izmanto eļļainu kosmētikas noņēmēju.

 

Saistītās tēmas: ilgnoturīgalūpu krāsaškidrā lūpu krāsa

youtube icon
Abonēt youtube