Daudzi no mums uzskata, ka tad, kad runa ir par grimu, acis ir centrālais punkts. Tomēr jāteic, ka mēs nedrīkstam aizmirst arī par mūsu lūpām. Skaistas lūpas jebkuram grimam var likt izskatīties satriecoši un pievilcīgi. Tās var sniegt jums drosmīgu vai pavisam pieklusinātu izskatu, kā arī tās var padarīt jūs vēl sievišķīgākas.

Patiesībā nav jau nemaz tik grūti uzklāt košu lūpu krāsu un izskatīties lieliski, taču grūtākais ir šīs krāsas uzklāšana. Atzīsim, viskaitinošākais ir tas, ka lūpu krāsa atstāj nospiedumus, gribi to vai nē. Jā, lielākā daļa mūsdienu lūpu krāsu atstāj pēdas (jā, jā, zinām, ka ir radītas arī skūpstu drošas lūpu krāsas), tomēr mums ir padomi, kā to novērst!

1. Vienmēr izvēlies lūpu zīmuli – šis ir viens no labākajiem veidiem, kā lūpas izcelt un lielākā daļa grima ekspertu uzskata, ka šis ir viens no svarīgākajiem, ja ne pats svarīgākais solis skaistu lūpu radīšanā. Tā kā lielākoties lūpu zīmuļi pēc tekstūras ir sausi, tie krēmīgajai lūpu krāsai palīdz noturēties savā vietā. Zīmulis akcentē lūpu formu, palīdz radīt dziļumu un palīdz lūpu krāsai turēties ilgāk.

2. Izmēģini lūpu bāzi – “M.A.C. Cosmetics” grima eksperts skaidro, ka krāsot lūpas ir gluži tāpat kā veidot gleznu. Lai tā būtu skaista, vienmēr jāsagatavo virsma. Lūpu bāze palīdz sagatavot lūpas, tā palielina lūpu krāsas  ilgmūžību un novērš iespējamo smērēšanos un nospiedumus.

3. Vienmēr atceries nosusināt – ja esi taukainas sejas ādas īpašniece, tad noteikti zināsi, ka dienas laikā nereti nākas nosusināt seju, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām un lai tā vairs nespīdētu. Nu, lūk, tas pats ir jādara arī ar lūpu krāsu, lai tā neradītu nospiedumus un turētos ilgāk. Uzkrāso lūpas, paņem salveti un liec to starp lūpām, viegli noņem lieko kārtu. Pēc tam klāj otru lūpu krāsas kārtu. Iegūsi izteiktāku toni, labāku segumu un ilgāku noturību.

4. Izmanto pūderi – vēl viens vienkāršs, bet efektīvs triks. Pēc tam, kad esi uzklājusi savu mīļāko lūpu krāsu, ņem iecienītāko caurspīdīgo pūderi, lielu otu un uzklāj to uz lūpām. Pēc tam klāj vēl vienu lūpu krāsas kārtu. Pūdera formula palīdzēs mazināt lieko mitrumu no lūpām, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ lūpu krāsai ir tieksme izsmērēties.

5. Pamēģini tonālo krēmu – gluži tāpat kā lūpu zīmulis arī tonālais krēms var palīdzēt lūpu krāsai nekustēties. Klāj tonālo krēmu, nofiksē to ar pūderi un klāj lūpu krāsu. Tādā veidā tiek izveidota teju vai bāze, kas palīdzēt novērst lūpu krāsas izsmērēšanos.

Vienkārši, vai ne? Noteikti izmēģini!

Saistītās tēmas: lūpu krāsaskaistas lūpasskaistums

youtube icon
Abonēt youtube