Latvijas komanda Rīgas “Dinamo” Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Liepājā ceturtdien ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pieveica Habarovskas “Amur” komandu.

Vārtus Latvijas vienībā guva Pjotrs Sčastļivijs, Māris Bičevskis un Lauris Dārziņš.

Rīgas “Dinamo” guva vien ceturto uzvaru pamatlaikā šosezon un šie visi panākumi izcīnīti savā laukumā. Arī nākamo maču rīdzinieki aizvadīs Liepājā, sestdien uzņemot aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas “Admiral” komandu.

Rezultātu jau pēc 17 spēlētām sekundēm atklāja Sčastļivijs, kurš izcēlās pēc veiksmīgas Gunāra Skvorcova cīņas pie apmales. Arī nākamajos uzbrukumos mājinieki spēlēja labāk, bet sestajā minūtē arī tika pie pirmā vairākuma. Tomēr neviena no šīm nākamajām iespējām netika izmantota, bet desmitajā minūtē Rīgas “Dinamo” tika pie noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu un ielaida ripu savos vārtos, izceļoties Tēmu Ramstedam, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Neskatoties uz zaudētajiem vārtiem, rīdzinieki rokas nenolaida un jau pēc nepilnām četrām minūtēm atguva vadību, kad pretuzbrukumā pēc veiksmīga individuālā gājiena Dārziņš piespēlēja Bičevskim, kurš nekļūdīgi meta vārtu tālajā stūrī. Drīz vien traumu guva “Amur” pirmās maiņas uzbrucējs Kirils Kapustins, kuram pēc ļoti spēcīga metiena ripa trāpīja pa seju, bet turpinājumā pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā trešdaļā Rīgas “Dinamo” turpināja dominēt laukumā un trešdaļas vidusdaļā pat ieguva iespēju pusminūti spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem. Vairākumā pēc Dārziņa metiena pretinieku vārtus reizi glāba vārtu stabs, tomēr nevienu no iespējām tā arī neizdevās realizēt.

Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām jau pēc Tima Sestito noraidījuma mazākumā palika Latvijas komanda, tomēr šoreiz mazākumu izdevās izturēt, un rezultāts tā arī vairs nemainījās, mājiniekiem pēc 40 spēlētām minūtēm saglabājot vadību ar 2:1.

Izšķirošo spēles periodu Rīgas “Dinamo” iesāka mazākumā un ilgāku laiku uzbrukumus veidoja tieši viesi, reizi arī čeham Tomāšam Zohornam trāpot pa pārliktni. Tomēr 47.minūtē trešo reizi šosezon izstājās Rīgas “Dinamo” uzbrucējs Tims Sestito, kurš pretinieku Maksimu Kondratjevu atstāja ar asiņainu seju un kreklu, bet jau nepilnas divas minūtes vēlāk mājinieki guva trešos vārtus šosezon – ātrajā uzbrukumā pēc Mika Indraša piespēles vārtu priekšā izcēlās Dārziņš.

Atlikušajā spēles daļā pārsvars bija “Amur” hokejistiem un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām arī vienus vārtus atguva, izceļoties Zohornam, tomēr tas neliedza Rīgas “Dinamo” gūt vienu no savām retajām uzvarām.

Šajā mačā Rīgas “Dinamo” vārtus sargāja liepājnieks Jānis Kalniņš. Traumas dēļ nevarēja palīdzēt Koltons Gilīss, bet pirmo maču kopš 28.oktobra pēc savainojuma sadziedēšanas aizvadīja Sestito.

Tikmēr “Amur” komandas pieteikumā bija arī latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, kurš šosezon izgājis laukumā tikai divās spēlēs.

Rīdziniekiem šis bija otrais mačs četru mājas spēļu sērijā, taču tā ir visai nosacīta, jo divas spēles, tostarp arī nākamā sestdien risināsies Liepājā. Šajā pilsētā viņi sešās spēlēs guvuši piecas uzvaras.

Kopā Rīgas “Dinamo” vienībai novembrī būs tikai divas izbraukuma cīņas.

“Arēnā Rīga”, kur parasti spēlē Rīgas klubs, šajās dienās plānoti citi pasākas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas “Metallurg” sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.


Info: BNS

Saistītās tēmas: AmurDinamoHokejsKHLRīga Dinamo

youtube icon
Abonēt youtube