Šodien darbu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā sāk Ilze Cīrule.

Par Cīrules iecelšanu VID vadītājas amatā pagājušajā nedēļa lēma valdība. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) informēja, ka viens no būtiskākajiem Cīrules veicamajiem darbiem būs jaunas VID darbības stratēģijas izstrāde. Tāpat jaunajai VID vadītājai būs jāturpina sāktās VID reformas, tostarp Finanšu un Muitas policiju apvienošana, kā arī iekšējās drošības stiprināšana.

Cīrule atzina, ka viņa savās pirmajās darba dienās ne tikai centīsies saprast situāciju VID, bet arī valsts pārvaldē kopumā. “VID nevar paveikt savu darbu atrauti no šīm iestādēm, tāpēc esmu gatava tikties un sadarboties ar citām ministrijām, sociālajiem partneriem un citām ieinteresētajām pusēm,” uzsvēra Cīrule.

Tāpat Cīrule norādīja, ka viņa varētu atteikties no atsevišķām sāktajām reformām iestādē. “Katra lieta ir jāizvērtē un jāsaprot tās ieguvumi. Reformām ir jānosaka prioritātes un no mazāk svarīgām jāatsakās,” uzsvēra Cīrule.

Viņas ieskatā VID reformas būtībā ir pareizas, tomēr Cīrule vēl izvērtēs visas iesāktās un plānotās reformas iestādē. Tāpat jaunieceltā VID vadītāja atzina, ka VID reformās par maz tika un tiek iesaistīti iestādes darbinieki, līdz ar to darbinieki neredz savu lomu reformās un ieguvumus no tām.

BNS jau ziņoja, ka šā gada 6.septembrī tika izsludināts atkārtots pretendentu konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu. Valsts kancelejā tika saņemti 19 pieteikumi uz izsludināto vakanci.

Reiznieces-Ozolas izveidotā VID ģenerāldirektora amata pretendentu vērtēšanas komisija nolēma ieteikt finanšu ministrei apstiprināšanai VID ģenerāldirektora amatā virzīt Cīruli.

Finanšu ministrijā atzīst, ka Cīrule vislabāk atbilda VID ģenerāldirektora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, viņa ieguva visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā un vadības kompetenču novērtēšanā.

Cīrulei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizācijas vadīšanā. Viņai ir ilggadēja vadības pieredze apdrošināšanas uzņēmumos “Balta” un “Gjensidige Baltic”, tostarp apdrošināšanas kompānijas “Balta” valdes locekļa amatā. Cīrules CV liecina, ka viņa augstā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pamata līmenī – vācu un norvēģu valodu.

Saistītās tēmas: ĢenerāldirektoreIlze CīruleVID

youtube icon
Abonēt youtube