Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas “Dinamo” aptuveni nedēļu būs jāiztiek bez aizsarga Gunta Galviņa, kurš guvis pleca savainojumu. Līdz ar to gaidāmajā izbraukuma sērijā rīdziniekiem būs jāiztiek bez saviem diviem rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Traumu Galviņš guva pirmdienas mačā, kurā Rīgas “Dinamo” ar 2:0 savā laukumā uzvarēja vienu Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Kazaņas “Ak Bars”, kas ir divkārtējā līgas čempione.

Turpmākās nedēļas laikā rīdziniekiem plānotas tikai divas spēles – ceturtdien viesos ar Bratislavas “Slovan”, bet sestdien ar Zagrebas “Medveščak”. Pēc tam nākamajā ceturtdienā rīdzinieki sāks kārtējo mājas spēļu sēriju.

Galviņš šajā sezonā laukumā devies 29 spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un deviņas reizes rezultatīvi asistējis, turklāt viņš ar 13 punktiem ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Rezultatīvajam aizsargam ar 11 rezultativitātes punktiem seko Koltons Gilīss, Lauris Dārziņš un vēl viens aizsargs Patriks Malens, bet pie desmit punktiem ticis Džastins Šags.

Tāpat Dārziņš šosezon nopelnījis 12 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +5. Viņš vidēji laukumā pavadījis 22 minūtes un desmit sekundes.

Zīmīgi, ka savainojumus pašlaik ārstē arī Gilīss un Šags, kuri arī nedosies izbraukumā.

Rīdzinieki 30 aizvadītajās spēlēs šosezon vidēji vienā mačā guvuši 1,90 vārtus, būdama piektā mazrezultatīvākā komanda līgā.

Rīgas “Dinamo” komanda uzvarējusi jau trijās spēlēs pēc kārtas, turklāt iepriekšējos piecos mačos kopā gūti četri panākumi. Tiesa rīdzinieki ar 27 punktiem 30 spēlēs joprojām ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, pirmajam astotniekam zaudējot 18 punktus, bet no 13.vietā esošās Zagrebas “Medveščak” atpaliekot par pieciem punktiem.

Saistītās tēmas: DinamoGalviņšHokejs

youtube icon
Abonēt youtube