Ir tikai divi vārdi, kā raksturot tos video, kuros cilvēki redzami absolūti nekustīgi – manekenu izaicinājums. Šo izaicinājumu pieņēmuši kā Hilarija Klintone, tā arī Blac Chyna brīdī, kad pasaulē laida mazuli.

Bet kas tas ir? Manekenu izaicinājums ir, ka persona vai grupa ar cilvēkiem ir daļa no video, kurā viss uz laiku sastingst, cilvēki kļūst kā manekeni. Tad kamera gluži vai izslīdēs caur notikuma vietu, pietuvinot ikviena seju, kura pilnīgi bez dzīvības tur vienkārši ir. Ideja ir tāda, ka video laikā neviens nekustas, nemirkšķina acis – būtībā laiks apstājas un neviens nekustas, neelpo, nesmaida, nemirkšķina. Video beigās visi sāk kustēties, it kā nekas nebūtu noticis.

Katram jaunam video ir jābūt absolūti atšķirīgam no iepriekšējiem. Jo kāda tad jēga skatīties vienu un to pašu, vai ne? Video ir arī neticami kluss. Dažkārt video beigās kāds nominēs kādu citu izpildīt šo izaicinājumu un to publicēt sociālajos tīklos, piemēram, Twitter, Facebook vai Instagram, neaizmirstot pievienot mirkļbirku #mannequinchallenge.

Vai tam ir kāda slēpta nozīme? Ne gluži, tas vienkārši paredzēts izklaidei.

Apskati, kuri pasaulē slaveni cilvēki ir pieņēmuši šo manekenu izaicinājumu.

Mišela Obama un NBA basketbola zvaigznes.

Britnija Spīrsa

We use our bodies to make our own #MannequinChallenge 🎉 THANK YOU for voting #PieceOfMe for @TheBestOfLV!!!

A video posted by Britney Spears (@britneyspears) on


Hilarija Klintone

Adele

Mannequin challenge

A video posted by @adele on

Blac Chyna dzemdībās

Dream Team 💕 #mannequinchallenge

A video posted by Blac Chyna (@blacchyna) on

Kellija Roulenda

🎈🎉🎂

A video posted by kellyrowland (@kellyrowland) on

youtube icon
Abonēt youtube