ASV prezidenta amatā ievēlētais Donalds Tramps trešdien noliedza apgalvojumus, ka viņa Baltā nama pārņemšanas procesu būtu pārņēmis haoss, šādi reaģējot uz ziņām par it kā notiekošām cīņām administrācijas potenciālo pretendentu vidū.

Tviterī viņš arī noraidīja laikraksta “New York Times” apgalvojumus, ka ārvalstu līderiem esot grūti sazināties ar prezidenta vēlēšanu uzvarētāju.

“Man lemjot par kabineta un daudziem citiem amatiem, noris ļoti organizēts process. Es esmu vienīgais, kurš zina, kas ir finālisti,” otrdien vakarā tviterī norādīja Tramps.

Savukārt trešdien kā “pilnīgi aplamus” viņš noraidīja apgalvojumus par iekšējām cīņām ap nozīmīgākajiem amatiem.

“Tas noris pavisam gludi,” viņš apliecināja.

“Bez tam es esmu runājis ar daudziem ārvalstu līderiem,” piebilda Tramps, citā tvītā norādot, ka viņš ir saņēmis telefona zvanus no Krievijas, Lielbritānijas, Ķīnas, Saūda Arābijas un Japānas.

Neraugoties uz Trampa noliegumu, atsevišķas pazīmes par asumiem administrācijas veidošanas procesā tomēr kļuvušas manāmas.

Divi Trampa Baltā nama pārejas komandas locekļi zaudējuši amatu. Kā tiek ziņots, viņus no pārejas komandas izspiedis Trampa znots Džareds Kušners, kurš vēlas atbrīvoties no Ņūdžersijas gubernatora Krisa Kristija cilvēkiem.

Laikā, kad Kristijs ieņēma ASV prokurora amatu, viņš vērsās pret Kušnera tēvu – nekustamā īpašuma attīstītāju – un panāca viņa ieslodzīšanu cietumā uz diviem gadiem.

Piektdien arī pats Kristijs Baltā nama pārejas komandas priekšsēdētāja amatā tika aizstāts ar Trampa vēlēšanu partneri nākamo viceprezidentu Maiku Pensu.

Tramps ASV prezidenta amatā stāsies 2017.gada 20.janvārī.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: BaltaisNamsTramps

youtube icon
Abonēt youtube