Vai tu jau esi sācis plānot nākamo atvaļinājumu? Tad labāk no sākuma pārbaudīt šo “International SOS” karti, lai pārliecinātos, vai atpakaļ varēsi atgriezties sveiks un vesels. Pēc cilvēku viedokļiem, Zika vīruss un terorisma draudi veido 72% no riskiem, kas 2017. gadā apgrūtinās ceļošanu. Turklāt 57% cilvēku sagaida, ka 2018. gads būs vēl bīstamāks.

Karte tika izlaista kopā ar “Ipsos Mori” aptauju, kas sniedz ieskatu par ceļotāju pieredzi visā pasaulē. Kaut arī potenciālie teroristu uzbrukumi tiek uzskatīti  par galvenajām ceļošanas problēmām, patiesībā lielāko kaitējumu veido sīki noziegumi un slikto ceļu satiksmes drošība.

Saskaņā ar šī gada pētījumu, visbīstamākā valstis ir Sīrija, Afganistāna, Jemena, Lībija, Darfūra, Somālija, Dienvidsudāna, kā arī Mali reģions. Par visdrošākajām valstīm ceļošanai atzītas tādas valstis kā Norvēģija, Zviedrija, Somija, Islande, Dānija, Šveice un Slovēnija. Galvenie reitinga kritēriji bija valdības īstenotā kontrole un dažāda veida vardarbības draudi.

 

Saistītās tēmas: bīstamiceļošanaKarte

youtube icon
Abonēt youtube