Rīgas satiksme” atgādina, ka šodien, 18.novembrī Rīgas sabiedriskajā transportā (tramvajs, trolejbuss, autobuss) iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs braukt bez maksas. Tāpat arī no 17. līdz 20. novembrim “Staro Rīga” pasākumu laikā tiks organizēti papildus reisi.


Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz/no pasākumu norises vietām, no 17. līdz 20. novembrim pasākuma „Staro Rīga” un Valsts svētku ietvaros tiks nodrošināti papildu autobusu, tramvaju un trolejbusu reisi līdz plkst. 24.00 no pilsētas centra šādos sabiedriskā transporta maršrutos:

AUTOBUSIEM
2., 3., 11., 12., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 41., 50., 51., 52 un 53. maršrutā.

TRAMVAJIEM
4., 5., 6., 7., 10. un 11. maršrutā.

TROLEJBUSIEM
9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. maršrutā.

Sabiedriskais transports 18. novembrī kursēs pēc brīvdienu saraksta. Minibusi kursēs pēc svētdienu un brīvdienu saraksta. Atgādinām, ka par braucieniem minibusos ir jāmaksā ierastajā kārtībā.

Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārās parādes norises laikā ir iespējami sabiedriskā transporta kavējumi maršrutos, kas skar Akmens tiltu, Aspazijas bulvāri, Raiņa bulvāri, Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Brīvības ielu un Bruņinieku ielu.

Svinīgā pasākuma un Valsts prezidenta uzrunas laikā, kas notiks pie Brīvības pieminekļa, no plkst.19.20-20.20 ir iespējami īslaicīgi sabiedriskā transporta kavējumi maršrutos, kas skar Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, Aspazijas bulvāri, Raiņa bulvāri, Brīvības bulvāri un Brīvības ielu.

Ja svētku uguņošanas laikā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme pāri Akmens tiltam, 22. maršruta autobusi kursēs līdz pieturvietai „Centrālā stacija”, tad apgriezīsies pretējā braukšanas virzienā un brauks pa Gogoļa ielu, Marijas ielu (apgriežas braukšanai pretējā virzienā kā 8. autobusa maršruts Stacijas laukumā), tālāk pa Gogoļa ielu, Lāčplēša ielu, Salu tiltu, Mūkusalas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri un tālāk pa maršrutu. Pieturvieta „13. janvāra iela”, „Grēcinieku iela” netiks apkalpota, pieturvietā „Centrāltirgus” virzienā uz Lidostu nepietur. Autobuss pieturēs starppilsētu autobusu pieturvietā „Nacionālā bibliotēka” Uzvaras bulvārī.

Maksas autostāvvietas, kuras apkalpo „Rīgas satiksme”, 18. novembrī varēs izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes stāvvietu K. Valdemāra ielā 5a – tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Pirmssvētku dienā, 17. novembrī, klientu apkalpošanas centra Brīvības ielā 49/53 darba laiks būs no plkst. 8.00-17.00, pārējie klientu apkalpošanas centri 17. novembrī strādās kā ierasts darba dienās – līdz plkst. 19.00. Klientu apkalpošanas centri 18. novembrī būs slēgti. Sestdien, 19. novembrī, būs slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības ielā 49/53.

Informācija: Riga.lv 

Foto: BNS

Saistītās tēmas: latvijas gadadienaSabiedriskais transports

youtube icon
Abonēt youtube