Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas lēmums pārdalīt Latvijas Radio 5 paredzēto finansējumu 130 000 eiro apmērā ir pretlikumīgs, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Radio (LR) preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Viņa skaidroja, ka šāds lēmums pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto, ka sabiedriskā pasūtījuma īstenošanai paredzētā valsts budžeta dotācija nedrīkst būt mazāka kā iepriekšējā gadā.

Viņa sacīja, ka LR ieskatā demokrātiskā valstī ir absolūti nepieņemami atbalstīt vienas organizācijas sniegtu ierosinājumu samazināt finansējuma apjomu sabiedriskajam medijam, neinformējot par to un nenoskaidrojot šāda lēmuma radītos riskus. Trūkst arī plašākas informācijas un skaidrojuma par finansējuma izlietošanu vai novirzīšanu konkursam ar nezināmiem kritērijiem par jaunveidojamām informācijas platformām.

“Jautājums, kas bez jebkādām iepriekšējām diskusijām tiek skatīts Saeimas budžeta un finanšu komisijas sēdē un saņem gandrīz vienbalsīgu deputātu atbalstu, varētu norādīt uz iepriekš saskaņotu lēmumu, kam nav saistības ar LR darbības vērtējumu, bet gan atsevišķu komercmediju interesēm,” uzsvēra LR valdes loceklis Uldis Lavrinovičs.

LR aicina Saeimas deputātus atbildīgi izvērtēt gala lēmumu, balsojot par 2017.gada valsts budžetu šādā redakcijā, kurā iestrādāts pretlikumīgs finansējuma samazinājums sabiedriskajam medijam, kurš nodrošina jauniešu auditorijai atbilstoša kanāla “Pieci.lv” raidīšanu un demokrātiskas Latvijas valsts interesēm atbilstošu saturu sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē šodien tika akceptēta iecere Latvijas Radio 5 paredzēto finansējumu 130 000 eiro apmērā pārdalīt, lai rīkotu atklātu konkursu par mūsdienu latviešu populārās mūzikas programmu jauniešu auditorijai vecumā līdz 30 gadiem. Attiecīgais rosinājums bija deputāta Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) priekšlikumus, kuru viņš pamatoja ar to, ka Latvijas Radio 5 nesasniedza līdz šim plānotos mērķus.

 


Foto: lakuga

Saistītās tēmas: Latvijas radioPieciradio

youtube icon
Abonēt youtube