Latvijas komandu Rīgas “Dinamo” pārstāvošais Jānis Kalniņš nosaukts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās nedēļas labāko vārtsargu.

Kalniņš iepriekšējā nedēļā divos mačos palīdzēja Rīgas klubam tikt pie vienas uzvaras, ielaižot tikai vienus vārtus. Šobrīd 24 gadus vecais vārtsargs šajos mačos atvairīja 97,83% pretinieku metienu.

Spēlē pret Kazaņas “Ak Bars” Kalniņš atvairīja visus 24 pretinieku metienus un pirmo reizi KHL karjerā palika “sausā”, savukārt sestdien pret Zagrebas “Medveščak” viņš tika galā ar 20 no 21 pretinieku raidījuma, bet rīdzinieki zaudēja ar 0:1.

Zīmīgi, ka starp šīm abām spēlēm “Dinamo” tikās arī ar Bratislavas “Slovan”, uzvarot pēcspēles metienos ar 2:1, taču šajā mačā Kalniņš palika rezervē, bet vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks.

Šosezon Kalniņš 11 mačos izcīnījis četras uzvaras, bet vidēji mačā viņš ielaidis 1,68 ripas un atvairījis 93,5% pretinieku metienu.

Šī ir pirmā reize šosezon, kad kāds no Rīgas “Dinamo” hokejistiem kādā no pozīcijām tiek nosaukts par KHL nedēļas labāko spēlētāju.

Pēdējo reizi par KHL labāko spēlētāju kāds no Rīgas “Dinamo” hokejistiem tika nosaukts šī gada februārī, kad regulārā čempionāta pēdējā nedēļā šādu godu izpelnījās Sedlāčeks. Iepriekšējā sezonā kāds no Latvijas kluba hokejistiem par nedēļas labāko savā pozīcijā tika nosaukts divas reizes – pirms čehu vārtsarga to bija iespējis arī uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Saistītās tēmas: Hokejskalniņš

youtube icon
Abonēt youtube