Latvijā uzņēmēji ir kļuvuši drosmīgāki un ir gatavi vairāk investēt, sacīja “SEB bankas” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

“Uzņēmēji ir kļuvuši drosmīgāki un ir gatavi vairāk investēt. Ir projekti, kuri attīstās. Mēs sagaidām, ka nākamā gada otrajā pusē pieaugums būs vēl lielāks, jo atvērsies vairāk Eiropas fondu programmu,” teica Tetere.

Viņa arī norādīja, ka gan šogad, gan arī nākamajā gadā Latvijā kreditēšanā ir sagaidāms pieaugums.

Tostarp Tetere piebilda, ka nākamajā gadā “SEB banka” gribētu redzēt kāpumu kreditēšanā vismaz divreiz lielāku par iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu.

Savukārt jautāta, vai uzņēmumu bilances ir uzlabojušās, Tetere atbildēja, ka to ir grūti vispārināti komentēt.

“Es teiktu, ka tiem uzņēmumiem, kuri strādā ilgstoši un jau ilgstoši ir bankas klienti, bilances noteikti sakārtojas. Viņi arvien vairāk apzinās to, ka grāmatvedība un bilance ir vieni no galvenajiem enkuriem, kuri parāda uzņēmuma veselību un spēju sadarboties ar eksporta partneriem, finanšu partneriem, bankām, saņemt no piegādātājiem pēcapmaksas iespēju. Uzņēmumi saprot, ka bilancei jābūt kārtībā, jo vide to pieprasa. Tā nav tikai Valsts ieņēmumu dienesta vai bankas prasība,” minēja Tetere.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka Uzņēmumu reģistrā ir ļoti liels uzņēmumu skaits, kas strādā ar negatīvu rezultātu. “Nevaru pieņemt, ka uzņēmums, kurš strādā jau piecus līdz desmit gadus, joprojām nes negatīvu rezultātu. Vai to var saukt par uzņēmējdarbību?,” pauda Tetere.

Pēc aktīvu apmēra “SEB banka” 2016.gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Saistītās tēmas: Investīcijassebuzņēmēji

youtube icon
Abonēt youtube