Viļņainu matu pārveidošana zīdaini gludos un taisnos matos nereti sevī iekļauj neskaitāmi daudz ķīmisku vielu, fēnu un karstus matu taisnotājus, kas noteikti neko labu taviem matiem nedod. 

Tomēr jāteic, ka sievietes jau vairākus gadu desmitus taisno matus, vēl pirms tika izgudrotas keramiskās, turmalīna vai jonu plāksnes.

Protams, jāsaprot, ka ārkārtīgi cirtainus matus pavisam gludus un taisnus neiegūsi bez šīm visām lietām, tomēr, ja tev ir viegli viļņaini mati, iespējams, karstais matus taisnotājs tev nebūs nepieciešams.

Tām, kuras vēlas taisnus matus, bet nevēlas tos pakļaut bojāšanai, šeit būs varianti, kā to izdarīt.

1. Sāc ar pareizo šampūnu un kondicionieri: izvēlies matu mazgāšanas līdzekļus, kas paredzēti, lai iztaisnotu matus. Pirms mazgāšanas kārtīgi no matiem izskalo iespējamās taukvielas, tad klāj šampūnu, pēc tam nogludinošu masku un pēc tam kādu serumu vai eļļu, atkarībā no matu tipa.

2. Izvēlies īpaši absorbējošu dvieli: šī tehnika bez karstuma vislabāk strādā uz plāniem vai vidēji bieziem matiem vai tiem, kuriem jau ir dabīgi taisni vai tikai nedaudz viļņaini. Kaut arī matu pilnīga izžūšana var prasīt pat vairākas stundas, to var paātrināt ar īpaša dvieļa palīdzību. Tas palīdzēs no matiem dabūt ārā lieko mitrumu, tos nebojājot.

3. Ķemmē matus, līdz tie ir izžuvuši: gariem un vidēji gariem matiem šis ir vienkārši – ķemmē matus un ar rokām tos viegli pavelc ik pēc pāris minūtēm, līdz tie izžuvuši. Protams, ķemmēšanai izvēlies matu suku, kas paredzēta mitru matu ķemmēšanai.

4. Izvēlies pareizos produktus: jebkurā skaistumkopšanas veikalā iegādājies produktus, kas paredzēti dabīgai matu taisnošanai, piemēram, serumus vai eļļas.

5. Izmanto fēna auksto gaisu: ja vēlies taisnus matus, matos neliec neko un žāvē tos ar vēso fēna gaisu un laid cauri pirkstus, it kā tos atšķetinot un taisnojot. Pēc tam, kad tie ir sausi, matos viegli iemasē kokosriekstu eļļu, bet uzmanies, lai nekļūst pārāk taukaini.

 

Saistītās tēmas: matipadomiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube