Latviešu talants Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 29 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks” viesos pārspēja Minesotas “Timberwolves”, kuras rindās 47 punktus sameta liepājnieka draugs Karls Entonijs Taunss, tiekot pie karjeras rekorda.

“Knicks” svinēja uzvaru ar rezultātu 106:104 (28:31, 30:18, 23:25, 25:30), uzvaras grozu 2,3 sekundes pirms pamatlaika beigām iemetot Karmelo Entonijam.

“Knicks” pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet pēdējās deviņās spēlēs Ņujorkas basketbolisti tikuši pie sešām uzvarām.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 38 minūtes, kuru laikā realizēja astoņus no 13 divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena kļūda un četras piezīmes.

Porziņģis “Knicks” rindās bija rezultatīvākais basketbolists, pa 14 punktiem sameta Entonijs un Mindaugs Kuzminsks, 12 punkti Brendonam Dženingsam, bet 11 punktus guva Deriks Rouzs.

Savukārt Minesotas vienībā 47 punkts guva un 18 atlēkušās bumbas savāca pērnā gada drafta pirmais numurs Taunss, 19 punkti Endrū Viginsam, bet 17 punktu sameta Zeks Lavīns.

Potītes sastiepuma dēļ ņujorkiešiem šajā mačā nevarēja palīdzēt centra spēlētājs Žoakims Noā.

Jau spēles pirmajā minūtē Taunss un Porziņģis apmainījās precīziem metieniem. Pēc nepilnām trim nospēlētām minūtēm liepājnieks ar precīzu “trejaci” palīdzēja ņujorkiešiem panākt 12:4. Ceturkšņa turpinājumā latviešu zvaigzne pievienoja vēl divus punktus, bet “Knicks” spēles pirmo nogriezni zaudēja ar 28:31.

Otrā ceturkšņa sākumā Porziņģis realizēja trīspunktu gājienu, kas ļāva izlīdzināt mača rezultātu. Ceturtdaļas vidū viņš īsā laika sprīdī pievienoja vēl sešus punktus un bloķēja Šabazu Muhamedu, būdams centrālā persona Ņujorkas vienības izrāvienam, kas noslēdzās ar desmit punktu pārsvara panākšanu – 50:40.

Četras minūtes pirms puslaika beigām latviešu talants tika nomainīts, bet pēc mājinieku četriem bezatbildes punktiem viņam minūti vēlāk bija jāatgriežas laukumā. Pārtraukumā viesi devās ar deviņu punktu pārsvaru (58:49), bet Porziņģis pirmo puslaiku noslēdza ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis pirmo grozu guva pēc nospēlētām nepilnām trim minūtēm, kad ar precīzu tālmetienu panāca 64:56. Turpinājumā gan viņam ar metieniem nesekmējās tik labi kā iepriekš, bet “Knicks” saglabāt vadību, ceturkšņa beigās Entonijam ar tālu divpunktnieku panākot 81:74.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā latvietis ar noteikumu pārkāpumu apturēja Taunsu, taču vēlāk izprovocēja Nemanjas Bjelica piezīmi pret sevi, iemetot vienu no diviem “sodiņiem” (88:78).Ceturkšņa ceturtajā minūtē latvietis pievienoja vēl divpunktu metienu un tālmetienu, kas ļāva panākt līdz tam lielāko pārsvaru spēlē (96:80).

Spēles ceturtā nogriežņa vidū Taunss pārkāpa noteikumus pret latvieti, un Porziņģis ar precīziem “sodiņiem” pārsniedza “Knicks” simts punktu robežu mačā – 101:90. Tiesa, minūti vēlāk Porziņģis otrā laukuma galā izpelnījās piezīmi pret savu draugu. Tāpat abu basketbolistu duelis turpinājās vēlāk, kad latvietis nobloķēja Taunsu, bet Minesotas basketbolisti pa to laiku bija pietuvojušies līdz trīs punktu deficītam (99:102).

Minūti pirms pamatlaika beigām Lavīns ar tālmetienu panāca neizšķirtu, bet 36 sekundes līdz finālsvilpei Porziņģis atjaunoja vadību viesiem (104:102). Otrā laukuma galā ar noteikumu pārkāpumu tika apturēts Taunss, kas viņam no soda metiena līnijas ļāva panākt izlīdzinājumu. Tiesa, nākamajā uzbrukumā Entonijs 2,3 sekundes pirms ceturkšņa beigām ar pustālo atguva vadību ņujorkiešiem. Savā pēdējā uzbrukumā mājinieki nespēja nogādāt bumbu līdz metienam, kas “Knicks” ļāva svinēt uzvaru ar 106:104.

“Knicks” ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr “Timberwolves” ar pieciem panākumiem tikpat mačos ir 13.vietā Rietumu konferencē, kur otrā ar 14 uzvarām ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio “Spurs”.


Foto: NBA.com

Saistītās tēmas: BasketbolsKnicksNBAPorziņģis

youtube icon
Abonēt youtube