Bezkontakta norēķinus mazumtirdzniecības tīklā “Narvesen” būs iespējams veikt aptuveni no nākamā gada vidus, stāsta SIA “Narvesen Baltija” pārstāvis Andis Aleksandrovs.

Viņš atzīmē, ka “Narvesen” tīklam šāda veida norēķinu iespēja ir nepieciešama, jo tā var nodrošināt ātru apkalpošanu, piebilstot, ka tas skaidrojams ar to, ka “Narvesen” tīklā pircēji lielākoties ikdienā veic nelielus iepirkumus.

“Biežāk pircēji dodas uz “Narvesen” veikaliem vai kioskiem ikdienas steigā, lai veiktu nelielus, bet ikdienā nozīmīgus pirkumus. Tāpēc mūsu klientam ir īpaši svarīga ātra un kvalitatīva apkalpošana. Tāpēc arī mēs šobrīd strādājam pie tā, lai saviem klientiem piedāvātu iespēju norēķināties ar bezkontakta norēķinu kartēm, un mūsu veikalos tā būs pieejama aptuveni nākamā gada vidū,” norāda Aleksandrovs.

Pagājušajā nedēļā bezkontakta norēķinu iespēju sāka nodrošināt arī mazumtirgotāju “Rimi Latvia” un SIA “Maxima Latvija” veikalos. No 23.novembra šāda iespēja ir visos “Rimi” veikalos un 52 “Maxima” veikalos.

Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, līdz šā gada 30.jūnijam Latvijā kopumā bija izsniegtas jau 16 952 bezkontakta kartes jeb 0,9% no visu banku izsniegtajām debetkartēm vai 0,7% no visu karšu skaita.

Ar bezkontakta maksājumu kartēm, neievadot PIN kodu, iedzīvotāji var norēķināties par pirkumiem līdz desmit eiro. Savukārt, ja pirkuma summa ir lielāka, klientiem nepieciešams arī ievadīt PIN kodu. Tiesa, lai pārliecinātos, ka karti izmanto tās īpašnieks, ik pa laikam nepieciešams ievadīt PIN kodu.

Bezkontakta norēķinu kartes Latvijā izsniedz “SEB banka”, “Swedbank”, “Nordea”, “ABLV Bank”, bet AS “Citadele banka” bezkontakta norēķinu kartes plāno sākt izsniegt nākamā gada sākumā.

Saistītās tēmas: BezkontaktaNarvesenNorēķini

youtube icon
Abonēt youtube