Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) izstrādājis interaktīvu karti, kurā tiek apkopoti un vizualizēti Latvijā notikušie ceļu satiksmes negadījumi.

Šī karte var kalpot par labu līdzekli satiksmes drošības uzlabošanai Latvijas pašvaldībām un ceļu uzturētājiem, jo ļauj precīzi identificēt ceļu satiksmes negadījuma vietu, apstākļus, smaguma pakāpi un citus faktorus. Atlasot un analizējot šos datus ilgākā laika posmā, iespējams konstatēt, kādēļ vienā vai otrā punktā avārijas notiek biežāk vai ar smagākām sekām, paziņojumā medijiem informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Kartes pamatā ir informācija, kuru apdrošinātāji saņem no transportlīdzekļu vadītājiem vai ceļu policijas pēc avāriju fiksēšanas. Izveidotie atlases kritēriji ļauj atlasīt un kartē vizualizēt no 2016.gada notikušus satiksmes negadījumus pēc to norises laika, vietas, izmaksu lieluma, kā arī fiksēšanas veida – ar saskaņoto paziņojumu vai ceļu policijas noformētu protokolu.

LTAB apvieno apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības jeb OCTA apdrošināšanu Latvijā.

OCTA sistēma Latvijā tika ieviesta 1997.gadā. Tās mērķis ir nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs.

Karte apskatāma šeit

Foto: ekrānšāviņš no ltab.lv

Saistītās tēmas: LTABnegadījumisatiksmes negadījumu karte

youtube icon
Abonēt youtube