Jurists un pasniedzējs Ivars Čivčišs pirmdienas vakarā bija laipni palūgts atstāt savu amatu “Latvijas Pastā”, kurā nostrādājis teju deviņus gadus, bezbailīga tvīta dēļ, ko atļāvās atstāt sociālā tīkla “teritorijā”, proti, dalījās ar foto, kurā bija redzams VID saskaņots dokuments ar daudziem parakstiem un zīmogiem. Tas likās Čivčišam komiski un nesaprotami, kāpēc 21. gadsimtā vajadzētu tērēt laiku parakstu vākšanai par dokumentiem, nevis atrisināt problēmu ātrākā veidā – piemēram elektroniski.

Diemžēl par savas domas paušanu juristam nācās samaksāt ar darba vietu “Latvijas Pastā”, un tas notika, neskatoties uz to, ka ieraksts bija publicēts viņa privātajā profilā, kam ar darbu nav nekāda sakara. Par oficiālu atlaišanas iemeslu vadība min neatļauta dokumenta nopludināšanu. Kaut gan kadrā nekas neliecina par to, ka konkrētais dokuments kaut kādā veidā ir saistīts ar “Latvijas Pastu”.

Iespējams, katram no mums, atstājot ziņu sociālajos tīklos, vajadzētu aizdomāties par tās svarīgumu un tālāko atskaņu, jo, kā izrādās, neviens nav pasargāts no domu paušanas un citu cilvēku reakcijas uz to.

Saistītās tēmas: ČivčišsLatvijas PastsVID

youtube icon
Abonēt youtube