Ieva Jaunzeme. Foto: Valsts kanceleja/State Chancellery/Flickr

Bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme, aizejot no VID, tika pie kompensācijas teju 22 000 eiro apmērā. Pēc darba viņa devās atpūtā, Vīnē apmeklējot kultūras pasākumus un baudot operas, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

VID apstiprinājis, ka Jaunzemei izmaksāts atlaišanas pabalsts triju mēnešalgu apmērā, proti, 21 880 eiro (bruto) apmērā.

Jaunzeme VID vadītājas amatā nokļuva 2019. gada februārī. Pērn vasarā viņa Finanšu ministrijai nodeva iesniegumu, ka vēlas ar 11. februāri, kad viņai beidzas amata pilnvaru termiņš, izbeigt valsts civildienesta attiecības attiecīgajā amatā.

Amatpersonas deklarācijā par 2022. gadu redzams, ka Jaunzeme sakrājusi vairāk nekā 42 000 eiro, viņas īpašumā ir zeme un dzīvoklis Rīgā, nav ne parādu, ne veiktu aizdevumu.

2022. gada alga viņai kā VID vadītājai bija 42 000 eiro, vēl 500 eiro bijis kā pabalsts, 645 un 501 eiro nākuši kā apdrošināšanas atlīdzības, bet 4097 eiro kontā ieskaitījis bērnu tēvs Gvido Romeiko – tie bijuši “ar nepilngadīgā bērna interešu pulciņu apmaksu un citu pasākumu apmaksu saistīti komepensējoši maksājumi”. Tā nu kopējie Jaunzemes ienākumi 2022. gadā bijuši 47,8 tūkstoši eiro jeb gandrīz 4000 eiro mēnesī bruto.

Gadā, kad Jaunzeme stājās amatā, viņa deklarācijā norādīja 26 000 eiro lielus uzkrājumus – tātad var sarēķināt, ka pa četriem gadiem viņas uzkrājumi pieauguši par 16 000 eiro, vēsta žurnāls.

Jau vēstīts, ka februāra vidū darbu VID ģenerāldirektores amatā sāka Baiba Šmite-Roķe.

Lasiet arī: Lelde Ceriņa: Esmu bijusi ļoti nepašpārliecināta

Lasiet arī: «Kursīvs šogad modē» – CSDD, līdzīgi kā Pasažieru vilciens un Rīgas satiksme, nomaina logo

Lasiet arī: Iznāks grāmata par skandalozo bokseri Mairi Briedi

Lasiet arī: FOTO | Sirreāls miglas rīts Slokas ezera takā

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 23. – 29. februāris

Lasiet arī:  Navaļnijs nogalināts apmaiņas priekšvakarā, apgalvo viņa līdzgaitniece

Lasiet arī: Kā katrai no zodiaka zīmēm tikt pie turības, izmantojot savus talantus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube