Ar Lielbritānijas gaidāmo aiziešanu no Eiropas Savienības (ES) savā ziņā tiks izjaukts ES pastāvošs līdzsvars, tāpēc nepieciešams izveidot jaunu aizstājošu līdzsvarojošu sistēmu, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Mēs tagad redzam Vāciju kā būtisku Latvijas sadarbības partneri ES, tāpat arī Poliju, norādīja Rinkēvičs. Latvija vēlas stiprināt arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību, lai risinātu situāciju, kad Londona vairs nelīdzsvaros vairāku citu valstu galvaspilsētu īstenoto politiku.

Jaunais līdzsvars ne vienmēr ir Berlīnē, Parīzē un Varšavā, jo dažbrīd tas ir Stokholmā, Kopenhāgenā, Helsinkos, Rīgā, Tallinā un Viļņā, pauda ārlietu ministrs.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka tikai tad, kad ES pilsoņi būs pārliecināti, ka organizācija dara visu, lai panāktu drošību, Eiropas Savienība būs atradusi savu “otro elpu”. Latvijas ieskatās valstu savienībai ir jākoncentrējas uz iedzīvotājiem nozīmīgām lietām – robeždrošībai, cīņai ar terorismu un atbilstoša dzīves līmeņa nodrošināšana.

Valdības pārstāvis šodien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikai veltīto ziņojumu Saeimā. Gada sākumā tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu parlamentā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

Saistītās tēmas: BrexitLielbritānijaRinkēvičs

youtube icon
Abonēt youtube