Teroristu grupējums “Islāma valsts” nešķirojot uzbrūk civiliedzīvotājiem Mosulā, kuri atsakās atkāpties kopā ar džihādistiem, trešdien ziņo cilvēktiesību aizstāvju organizācija “Human Rights Watch” (HRW).

Irākas spēki pirms vairāk nekā diviem mēnešiem sāka plašu ofensīvu Mosulas atbrīvošanai un ir padzinuši džihādistus no vairākiem rajoniem Mosulas austrumu pusē.

“”Islāma valsts” kaujinieki nešķirojot uzbrukuši civilajiem apgabaliem Mosulas austrumos (..) un tīšām šāvuši uz bēgošajiem iedzīvotājiem,” paziņoja HRW.

“Iedzīvotāji stāstīja, ka “Islāma valsts” locekļi viņiem paziņojuši pa radio vai mošejas skaļruņiem, ka tie, kas paliks aizmugurē, ir neticīgie un tādēļ kļūs par likumīgiem mērķiem, tādiem pašiem kā Irākas un koalīcijas spēki,” paziņoja organizācija.

Vienlaikus HRW paziņoja, ka arī Irākas un koalīcijas spēki ir atbildīgi par civiliedzīvotāju apdraudēšanu.

Vairāki “Islāma valsts” uzbrukumi notika vietās, kur Irākas armija bija izvietojusi karavīrus dzīvojamās mājās vai uz to jumtiem blīvi apdzīvotos rajonos,” norādīja organizācija.

Pieci aculiecinieki aprakstīja trīs atsevišķus Irākas armijas vai koalīcijas spēku realizētus uzbrukumus pret “Islāma valsts” kaujiniekiem, kuros tika nogalināti arī civiliedzīvotāji.

 


Foto: twitter

Saistītās tēmas: HWRIslāma valstsMosula

youtube icon
Abonēt youtube