Lai kā to censtos noliegt, ar katru dienu mūsu planēta kļūst par aizvien nepatīkamāku un bīstamāku vietu, kur dzīvot. Sīva sadursme ar teroristu grupām, cīņa pret narkotiku tirdzniecību, cilvēku nolaupīšana un pat orgānu pārdošana – starp mums dzīvo tādi cilvēki, kuri ir spējīgi nogalināt veselas ģimenes, nepamirkšķinot pat acis.

Šis bīstamais gangsteru piecinieks ir atbildīgs par nežēlīgākajiem noziegumiem pret cilvēci, tomēr visi no viņiem joprojām izbauda brīvības smaržu.

Matteo Denaro

Žurnālā “Forbes” Denaro tiek ierindots pasaulē meklētāko noziedznieku saraksta 6. vietā. Nedaudz ielūkojoties vēsturē, var uzzināt, ka slepkava 2007. gadā ar iesauku Diabolik bija visas Sicīlijas mafijas krusttēvs. Pats Matteo visvairāk lepojās ar to, ka pats savām rokām esot “piepildījis pilnu kapsētu”. Itālijas tiesa bez slepkavas klātbūtnes ir piespriedusi viņam nāves sodu, taču izskatās, ka Matteo tas īpaši neuztrauc.

Džozefs Koni

Šis ugandietis organizēja pats savu armiju, turklāt izvēlējās tikai bērnus. Grupa ar nosaukumu “Tā Kunga pretošanās armija” ir pretstatā ar likumīgo valstu kārtību. Karavīri, kuri tiek dēvēti par “zirgiem”, ir nežēlīgi slepkavas, kuri ir pazīstami kā pavisam mazi bērni ar automātiem. Viltīgais noziedznieks savā valdīšanas laikā nozaga vairāk nekā 35 000 bērnu, katru no tiem vairākus mēnešus apmācot, pēc tam apbruņojot un nosūtot uz savu ciemu. Kopš 2005. gada par Koni meklēšanu tika paziņots gandrīz visām pasaules izlūkošanas aģentūrām, taču līdz pat šim brīdim viņš nav notverts.

Semens Mogilevičs

Mogileviča noziedzīgais bizness sākās 1970. gadā. Viņš tiek dēvēts par pazemes ģēniju un apvainots visos iespējamajos noziegumos. Kriminālprocesa aprindās Krievijā un citās valstīs viņš ir pazīstams kā Seva, “Dons Simenons” un “vīrietis ar septiņiem cilvēkiem”. Neskatoties uz to, ka Semens ir viens no pieciem FIB meklētākajiem noziedzniekiem pasaulē un viens no galvenajiem Krievijas mafijas līderiem, Krievijas tiesa viņa rīcībā pārkāpumus nesaskata. 2011. gada aprīlī viņa lieta tika izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ, un bandīts vēl joprojām staigā uz brīvām kājām.

Eribeto Laskano

Los Zetas kartelis ne velti tiek uzskatīts par vienu no bīstamākajiem kriminālajiem grupējumiem. Laskano šobrīd darbā pieņem tikai profesionālus karavīrus. No helikopteriem līdz tankiem – cīnīties ar šo grupējumu nespēj pat Meksikas iestādes. FIB piedāvā 2 miljonus dolāru lielu atlīdzību par jebkādu informāciju par Loskano atrašanās vietu un veselus 5 miljonus par informāciju, kas novestu līdz noziedznieka sagūstīšanai.

Kristofers Kouks

Šis noziedznieks ir labāk pazīstams pēc iesaukas Dudus. Viņš kļuva par narkobaronu, būdams tikai 23 gadus vecs. Puisim nācās uzņemties sava mirušā tēva Lestera Kouka biznesu. Slavenais Jamaikas kartelis attīstījās, un nu jau ir sākta narkotiku tirdzniecība uz ASV. Šogad Koukam tika piespriests 40 gadu cietumsods , taču prese uzskata, ka korupcijas dēļ no noziedznieka tiks pieņemta apelācija.

Saistītās tēmas: GrupējuminarkotikasNoziedznieki

youtube icon
Abonēt youtube