Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir solījis atcelt vai mainīt daudzus starptautiskās tirdzniecības līgumus, izveidos Baltā nama Nacionālās tirdzniecības padomi, trešdien paziņoja viņa pārejas komanda.

Šo jauno tirdzniecības padomi vadīs ekonomikas profesors un rakstnieks Pīters Navarro, kurš ir kritiski noskaņots pret Ķīnu, informēja Trampa pārejas komanda.

Navarro ir viens no autoriem 2011.gadā izdotai grāmatai “Death by China: Confronting the Dragon – A Global Call to Action” (“Nāve Ķīnas dēļ: Pretstāve pūķim – globāls aicinājums uz rīcību”).

Lai gan Navarro savulaik ir kandidējis uz iekļūšanu Kongresā no Demokrātu partijas, viņš šogad bija republikāņu prezidenta kandidāta Trampa kampaņas padomdevējs ekonomikas jautājumos.

Trampa pārejas komanda paziņoja, ka Nacionālā tirdzniecības padome dos padomus Trampam par tirdzniecības sarunu stratēģijām, koordinēsies ar federālām aģentūrām un vadīs Trampa valdības tēriņu programmu “Buy America, Hire America” (“Pirkt Ameriku, algot Ameriku”).

“Baltajā namā pirmoreiz būs padome, kas liek pirmajā vietā amerikāņu ražošanu un amerikāņu strādniekus, un kas stratēģiski domā par Amerikas aizsardzības un rūpniecības bāzes veselību un par tirdzniecības un ražošanas lomu nacionālajā drošībā,” teikts pārejas komandas paziņojumā.

Šīs tirdzniecības padomes izveidošana “demonstrē jaunievēlētā prezidenta apņēmību padarīt atkal dižu Amerikas ražošanu un sniegt katram amerikānim iespēju strādāt cienīgā darbā par cienīgu algu,” paziņoja Trampa pārejas komanda.

 

 

youtube icon
Abonēt youtube