Katram no mums ir īpaši kritēriji, izvēloties ceļojuma galamērķi. Kādam tā var būt jautra kompānija, citam – komfortabls viesnīcas numurs. Tomēr vienmēr pastāv atsevišķi faktori, kas var izjaukt pat vislabāk izplānoto braucienu.

Piedāvājam iepazīties ar vietām, uz kurām 2017. gadā nebūtu iespējams doties, bet tā vietā izvēlieties cienīgu alternatīvu.

Augstas ēkas

Nav vērts: Dubaija

Šī pilsēta tūlīt sāks gatavoties Expo 2020 World izstādei, un, gaidot šo notikumu, pilsētā tiks celtas daudzas grandiozas ēkas, piemēram, jaunais debesskrāpis, kuru ir plānots atklāt izstādes sākumā kā pasaulē augstāko celtni. Arī vecās konstrukcijas tiks rekonstruētas un daudzi no ievērojamiem objektiem 2017. gadā var būt slēgti. Tāpēc labāk braucienu uz šo pilsētu ieteicams plānot tikai ap 2020. – 2021. gadu.

Alternatīva: Honkonga

Šajā pilsētā atrodas augstākā viesnīca pasaulē “The Ritz-Carlton Hong Kong”. Šopinga mīlētāji noteikti būs ieinteresēti luksusa veikaliņos un autentiskajā Honkongas tirgū, kā arī gardēžu restorānos. Tie, kas nebaidās no jūras slimības, varēs doties kruīzā pa Dienvidķīnas jūru.

Koraļļi un zemūdens niršana

Nav vērts: Lielais Barjerrifs

Augstās temperatūras reibumā ir sākusies masu koraļļu izmiršana. Zinātnieki uzskata, ka ar laiku situācija uzlabosies, bet pagaidām būtu iespējams atteikties no septītā pasaules brīnuma apskatīšanas.

Alternatīva: Atauro sala


Maza sala, kas pieder Austrumtimoras pundurvalstij, ir slavena ar vislielāko koraļļu rifu un zivju dažādību uz Zemes. Šis reģions būs interesants visiem snorkelēšanas, niršanas un senatnīgas tropu dabas faniem.

Ņujorkas gaismas

Nav vērts: Taimskvēra

Pastāv tāds pieņēmums, ka “īstā Ņujorka” attiecas uz Manhetenas Taimskvēru. Milzīgas neona izkārtnes, tūristi un selfiju kāti – lūk, kas šeit atrodas patiešām lielā daudzumā, atšķirībā no patiesajiem Ņujorkas sīkumiem.

Alternatīva: Bruklina

Bruklinā ir vairāk vietas attīstībai nekā Manhetenā, tāpēc tur ir vairāk vietas brīvai uzelpošanai. Ielu muzikanti, mājīgas kafejnīcas un, protams, majestātiskais Bruklinas tilts – šajā Ņujorkas rajonā ir viss.

Noslēpumainā Indija

Nav vērts: Ņūdeli

Indijas galvaspilsēta ar savu burvīgo haosu, kas piesaista daudz jo daudz tūristu, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē burtiski slīkst tumsā smoga dēļ. Pēc ekspertu domām tik spēcīgs smogs pilsētā nav bijis jau 17 gadus.

Alternatīva: Bangalore

Šodien Bangalore tiek uzskatīta par vienu no izdevīgākajām vietām, kur dzīvot un atpūsties Indijā. Un, ja kādu laiku pilsēta piederēja kategorijai “pensionāra kūrorts”, šobrīd tas ir modes un kultūras epicentrs.

Antīkie pulksteņi

Nav vērts: Londona

Bigbens ir viens no visautentiskākajiem objektiem Londonā. Bet 2017. gadā, pirmo reizi 157 gados, pulksteņa tornis tiks slēgts sakarā ar tā atjaunošanu, kas nozīmē, ka pilsēta savā ziņā nedaudz zaudēs savu kaisli. Citiem vārdiem sakot, Londona būs mazliet nepareiza, tāpēc labāk šeit ir iegriezties pēc 3 gadiem, jo, sakarā ar prognozēm, tieši tik ilgs laiks būs nepieciešams Bigbena atjaunošanai.

Alternatīva: Prāga

Prāgas astronomiskais pulkstenis (trešais vecākais pasaulē), ko dēvē arī par Orloju – viens no galvenajiem Prāgas apskates objektiem. Virs ciparnīcas atrodas mazi lodziņi ar mazām figūrām, kas simbolizē cilvēku netikumus. Bet pati Prāga un tās gotiskā arhitektūra, mājīgās ielas ar bruģētiem akmens blokiem un citām senās pilsētas pazīmēm ir apskates vērta vieta.

Šķībie torņi”

Nav vērts: Pizas tornis

Ko mēs zinām par Pizu, izņemot pašu Pizas torni? Vairākas vecas baznīcas un komfortabli restorāni, kas šeit atrodas, visai daudz neatšķiras no citām provincēm. Tāpēc galvenā tūristu plūsma tiek koncentrēta uz šķībo torni.

Alternatīva: Abu Dabi

Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētas “Pizas tornis” tika ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā kā slīpākais pasaules tornis. Šīs konstrukcijas leņķis ir 18 grādi, kas ir gandrīz par 4,5 reizēm slīpāks nekā Pizas tornis. Papildus Abu Dabi tornim šeit ir apskatāmi arī citi liela mēroga apskates objekti, piemēram, Šeika Zajeda mošeja, kas ir viena no lielākajām mošejām pasaulē un Ferrari Disnejlenda pieaugušajiem.

Spāņu sala

Nav vērts: Ibiza

Šodien Ibiza ir viens no lielākajiem Eiropas izklaides kūrortiem. Šeit gandrīz katru salas kvadrātcentimetru aizņem jauni tūristi. Nepārtrauktā deju kluba mūzika un kokteiļi ir viens no galvenajiem ceļojuma mērķiem. Tieši tāpēc, ja plāno nedaudz atpūsties no šīs burzmas, izvēlies citu galamērķi.

Alternatīva: Agua Amarga

Tiem, kuriem patīk Spānija, lieliska ceļojuma izvēle būs Aqua Amarga. Vēl nesen neviena nepazīts, tagad šis reģions ir kļuvis par vienu no prestižākajiem kūrortiem. Gleznainas viesnīcas, Paradīzes līcis, ko ieskauj klintis. Un tas viss apvienojumā ar kvalitatīviem pakalpojumiem. Kas vēl nepieciešams neaizmirstamam atvaļinājumam?

Neskarta daba

Nav vērts: Islande

Islandē ir vēsi pat vasarā – gaisa temperatūra šajā reģionā svārstās ap +10 grādiem pēc Celsija. Un šajā valstī vienmēr ir vējains un bieži līst lietus. Bet tūristi to visu ir gatavi paciest skaisto fjordu, vulkānu un citu cilvēka neskartu brīnumu dēļ. Bet Islandes atrakcijas un apskates objekti zaudē savu šarmu lielā tūristu skaita dēļ.

Alternatīva: Jaunzēlande

Balto mākoņu valsts – tā šo reģionu sauc vietējie. Pārsteidzoša vieta, kur dominē daba. Geizeri, ūdenskritumi, ezeri, kalni un ledāji un salas gandrīz visur. Šeit pat iespējams sastapt vaļus, apbrīnot fjordus un ledājus.

Saistītās tēmas: 2017.gadsAlternatīvasceļojumiVietas

youtube icon
Abonēt youtube