Kā jau visiem zināms, Jaungada svinību naktī nav iespējams izsaukt taksometrus, un bieži vien jāgaida tā teikt “rindā” 3 vai pat 4 stundas. Jāteic, ka “Taxify” nāk pretī klientiem un piedāvā iespēju braukt, taču par dārgāku tarifu, lai braukt gribētāji varētu pārvietoties, ja, protams, spēj par to maksāt. Kā tur īsti ir – vai šajā gadījumā netiek lobēta “Rīgas satiksme”?

Lai kā arī būtu, šodien pats Rīgas mērs Nils Ušakovs visus iepazīstināja ar to, ka taksometru pakalpojumu sniedzējs “Taxify” plāno Jaungada naktī līdz pat 7 reizēm palielināt savus tarifus. Tomēr mērs nešķita diez cik apmierināts ar šo soli.

Kaut arī uzņēmums par to esot informējis arī publiski, Ušakovs norāda, ka tā nu gan nav nedz ētiska, nedz likumiska darbība.

Kā raksta pats Rīgas mērs savā Facebook: “Šāda rīcība ir rupjš Rīgas domes saistošo noteikumu pārkāpums, noteikumi nosaka maksimālo tarifu. Turklāt uzņēmums publiski ir paziņojis, ka negrasās pildīt noteikumus, kas ir obligāti visiem tirgus dalībniekiem.
Sods par šādu pārkāpumu taksometru vadītājiem var būt līdz 700 eiro ar licences atņemšanu. Atsevišķos gadījumos – arī ar auto konfiskāciju.

Es ļoti vēlētos ieteikt šoferiem Jaungada naktī nepārkāpt noteikumus, jo policija pastiprināti pārbaudīs pārvadātājus, kā arī veiks kontrolpirkumus. Nevajag eksperimentēt!

Es tāpat ļoti iesaku “Taxify” uzņēmumam neiegāzt savus partnerus-vadītājus un neprovocēt viņus pārkāpt noteikumus.”

 

youtube icon
Abonēt youtube