Pastāv 99% varbūtība, ka šaujamierocis, kuru aizdomās par Berlīnes teroraktu galvenais turētais Aniss Amri lietoja pret policiju Itālijā, ir tas pats, ar kuru viņš Berlīnē nošāva nolaupītās kravas automašīnas šoferi, pirmdien paziņoja Milānas prokuratūra.

Amri tiek turēts aizdomās par kravas auto nolaupīšanu un ietriekšanu pūlī 19.decembrī Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā. Teroraktā tika nogalināti 12 cilvēki, bet 55 ievainoti.

24 gadus vecais tunisietis no terorakta vietas aizbēga un atkal uzradās 23.decembrī Sesto Sandžovanni dzelzceļa stacijā, uz ziemeļiem no Milānas, kur viņu, veicot regulāro pārbaudi, apturēja policijas patruļa.

Amri sašāva vienu policistu, bet tad sašautā policista partneris uzbrucēju pašu nošāva.

Milānas apkaimē izmantotā ieroča kalibrs ir tāds pats kā Berlīnes uzbrukumā izmantotajam ierocim, vēl pagājušajā nedēļā sacīja Vācijas prokurors.

Tiesa gan, ballistikas ekspertīžu rezultāti par Berlīnē atrasto patronu vēl nav saņemti.

Milānas prokurori, kas pēta jautājumu, vai Amri Itālijā bijuši sabiedrotie, norādīja – maz ticams, ka aizdomās turētajam bijusi loģistikas bāze Milānā vai Romā, ņemot vērā faktu, ka policija viņu sastapa klimstam savā nodabā stacijā plkst.3 naktī.

Tas, ka pie viņa netika atrasts mobilais telefons, varētu nozīmēt, ka viņam nav bijis vietējo kontaktu, skaidroja prokurori.

Amri līķis atrodas Moncā, Itālijas ziemeļos, un tiks nodots vācu izmeklētājiem, norādīja Milānas prokurori.

Saistītās tēmas: BerlīneIerocisTerorakts

youtube icon
Abonēt youtube