Foto: Ekrānšāviņš

Piektdienas, 22. marta, vakarā netālu no Maskavas koncertzālē “Crocus City Hall” nezināmas personas kamuflāžā atklāja uguni uz cilvēkiem, kas bija ieradušies uz koncertu, vēsta Unian. 40 cilvēki gājuši bojā, bet vairāk nekā 130 ievainoti. Kad sākās apšaude, ēkā varēja būt ap 7200 cilvēku. 

Kā vēsta Krievijas mediji, incidents noticis pirms grupas “Piknik” koncerta sākuma. Aculiecinieki stāstīja, ka vīrietis šāvis no automāta un arī metis petardes.

Sociālajos tīklos publicēti video, kuros redzami cilvēki, kas slēpjas no šāvēja kādā ēkā. Vēlāk kļuva zināms, ka uzbrucēji varēja būt divi vai trīs. Vienā no video var redzēt, kā ēkā ienāk divi vīrieši maskās un šauj.

Pēc šāvieniem ēkā izcēlies ugunsgrēks, ēka deg un sācis iebrukt jumts. Daļa cilvēku ir iesprostoti ēkas otrajā stāvā un nevar izkļūt no ēkas ugunsgrēka dēļ. Ugunsdzēsēji dzēš ēkas jumtu, liesmu dzēšanai tiek izmantoti arī helikopteri.

Maskavā ieviests plāns “Sirēna”, tiek komplektēts policijas personāls papildspēkiem Vnukovas, Šeremetjevas, Domodedovas lidostās, arī Krievijas dzelzceļš pastiprinājis drošības pasākumus.

Uzbrukuma rezultātā daudzi cilvēki gāja bojā, līķi tiek izvesti pa citu izeju, raksta “Čeka-OGPU”.

Kā vēstīts, jau marta sākumā ASV un Lielbritānijas vēstniecības izplatījušas brīdinājumu, ka Maskavā pastāv teroristu uzbrukumu draudi.

Amerikas Savienoto Valstu un Lielbritānijas vēstniecību Krievijā lapās pirms 8. marta parādījusies informācija par teroristu uzbrukumu draudiem Krievijas Federācijā tuvāko divu dienu laikā.

ASV vēstniecība Krievijā ziņoja, ka “ekstrēmisti plāno veikt uzbrukumus lielās pulcēšanās vietās Maskavā, jo īpaši koncertos”. ASV pilsoņiem tika ieteikts izvairīties no vietām, kur notiek liela cilvēku pulcēšanās. Savukārt Lielbritānijas vēstniecība aicināja savus pilsoņus atturēties no ceļošanas uz Krieviju.

Zīmīgi, ka piektdien, 8. martā, nestrādās Vācijas vēstniecība Maskavā un valsts ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā. Iemesli netika norādīti, taču ir vērts atzīmēt, ka Krievijā 8. marts – Starptautiskā Sieviešu diena – ir brīvdiena.

Lasiet arī: Judzis: Man nebija citas izvēles, kā vien doties prom no Latvijas

Lasiet arī: Putina runasvīrs Peskovs atzīst, ka «specoperācija» izvērtusies karā

Lasiet arī: Kopdzīve, rutīna, laulības – kas katru no zodiaka zīmēm visvairāk biedē attiecībās

Lasiet arī: Šefpavāra Raimonda Zommera padomi, kā Lieldienās kļūt par olu kauju līderi

Lasiet arī: «Lūdzu, vairs nevairojaties» – sekotāji Didrihsonei pārmet pārlieku biežu atpūtu bez bērna

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Crocus City HallMaskavaPiknikTerorakts

youtube icon
Abonēt youtube