Ja runa ir par skaistumu, tad sarkanā vīna vēsture bijusi visai sarežģīta. No vienas puses runā, ka sarkanvīnā esošajām sastāvdaļām piemīt pretnovecošanas īpašības. Tomēr tas joprojām ir alkohols, kas vispārzināms – nenāk par labu mūsu sejas ādai. 

Mēs esam dzēruši sarkanvīnu jau no neatminamiem laikiem, nemaz nedomājot daudz par to, kādas sekas tas nes. 

Kāda tad ir tā patiesība? To, kāds tad patiesībā ir šis vīns – labs vai slikts – īsti nevar pateikt. Tas nav melns vai balts. Varētu teikt, ka tas ir vairāk pelēks.

Labās sastāvdaļas, kas atrodamas sarkanvīnā un sniedz labumu mūsu ādai, ir polifenoli (atrodami tikai sarkanvīnā), īpaši resveratroli. 

Resveratroli pasargā ādu no brīvajiem radikāļiem, kas ļoti ietekmē krunciņas un grumbiņas, kas veidojas ādā.

Interesants fakts: gan baltvīnu, gan sarkanvīnu gatavo no sarkanajām vīnogām. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka baltvīnu veido tikai no vīnogu sulas, bet sarkanvīnu no visa augļa, arī mizas un kauliņiem. Un tā kā polifenoli atrodami vīnogu kauliņos, tad šī viela atrodama vien sarkanvīnā. 

Protams, tas tagad nenozīmē, ka tev jānoliek malā tavs iecienītais baltvīns. Kaut arī sarkanvīnam piemīt labas īpašības, un tā sastāvā esošais polifenols ir ārkārtīgi labs tavai ādai – sarkanvīns tomēr nav pats labākais veids, kā organismam absorbēt šo vielu. 

Eksperti iesaka, ja ir vēlme baudīt vīnu ne tikai tā garšas dēļ, bet arī lielisko ādai nepieciešamo vielu dēļ, tad baudi vienu glāzi dienā, jo atgādinām, vīnā ir arī alkohols, kas lielos daudzumus neko labu nedod tavai sejas ādai.

Tāpat arī nav absolūti nekādas jēgas sarkanvīnu klāt pa tiešo uz sejas, neskatoties uz to, ka ir pasaulē tādi skaistumkopšanas blogeri, kas to piekopj.  Patiesībā sarkanvīnā esošais alkohols tavu ādu tikai sausinās, nekādi nepadarot to skaistu. 

Jā, pastāv mīts, ka gadsimtiem atpakaļ sievietes gājušas vīna vannās (gluži kā Kleopatra piena vannās), lai atgūtu jauneklīgu skaistumu, tomēr nav pierādījumu, kas liecinātu, ka sarkanvīns tiešām kaut ko dara.

Tādēļ vislabākais veids, kā savai ādai sniegt nepieciešamo un tik labo resveratrolu, ir meklēt produktus, kuru sastāvā tas atrodams kā viena no aktīvajām sastāvdaļām. Tas nozīmē, ka tev lieliski derēs skaistumkopšanas produkti, kuru sastāvā ir vīnogu kauliņu ekstrakts, meklē to! 

Foto: shutterstock

Saistītās tēmas: sarkanvīnssejas ādaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube