Sausi un pūkaini mati noteikti ir tavs lielākais murgs. Mums ikvienai ir skaidrs, cik grūti ir cīnīties ar ziemas nodarījumiem, kā glābt tos no statiskās elektrības radītā posta un kā ik dienas mocīties ar lielu pūku un nekārtību uz galvas.

Regulāra matu tehniskā žāvēšana, pārāk tieši saules stari, aukstums, vējš, sals un piesārņojums ir vieni no galvenajiem iemesliem, kādēļ nereti tavi mati pakļaujas vien paši saviem noteikumiem, ir ārkārtīgi sausi un nespodri. Protams, ir cilvēki, kuriem mati dabiski ir sausi. Tādēļ pirmais solis uz skaistiem matiem, ir noskaidrot cēloni, kādēļ mati ir tik sausi, tad vari ķerties klāt pie to ārstēšanas.

Mati savu dabīgo mitrumu iegūst no galvas ādas, tādēļ nedari neko tādu, kas to padara sausu, īpaši šobrīd, kad ārā valda ziema.

Labā ziņa ir tāda, ka tev nav vajadzīgs tērēt milzīgas naudas summas par friziera apmeklējumu un īpašām matu dziednieciskajām procedūrām. Ir vairāki dabīgi veidi, kā tu pati vari visu vērst par labu. Daudzi no šiem veidiem meklējami tavā virtuvē.

1. Olu un jogurta maska – ja ziemā tavi mati izskatās nedzīvi un pelēcīgi, liec lietā jogurta un olu masku, tas būs perfekts risinājums. Olas ir lielisks olbaltumvielu avots, kamēr jogurts atgriež matos dzīvību, mitrinot un barojot tos.

2. Kokosriekstu piens, avokado un jojoba eļļa – kokosriekstu pienā ir daudz olbaltumvielu, daudz taukvielu, padarot to par lielisku spēcinātāju un mitrinātāju. Avokado sastāvā ir daudz taukskābes, kas mitrina matus, bet jojoba eļļā esošās vielas veicina matu augšanu. Sajauc šos trīs kopā, lai iegūtu lieliskas cirtas.

3. Medus un piens – Pusglāzei piena (istabas temperatūrā) pievieno divas kārtīgas ēdamkarotes medus. Izmaisi un iemasē matos, galvas ādā. Ļauj apmēram stundu iedarboties matos un izskalo ar ierasto šampūnu. Šī piena maska matus nepadarīs smagus, bet gan mirdzošus un mīkstus.

4. Papaijas maska – ziemas laikā izplatīta problēma ir blaugznas, jo galvas āda šajā laikā kļūst sausa. Papaijas maska palīdzēs stiprināt matu saknes, novēršot blaugznu veidošanos. Tāpat veicinās matu augšanu. Vienu nomizotu papaiju sajauc ar pusglāzi bezpiedevu jogurta. Uz 45 minūtēm liec matos, pēc tam izskalo.

5. Ābolu etiķis, medus un mandeļu eļļa – ābolu etiķis lieliski pilda matu kondicioniera funkcijas. Sajauc divas ēdamkarotes medus ar vienu ēdamkaroti mandeļu eļļas un vienu ēdamkaroti ābolu etiķa. Visu sajauc un maigi iesmērē savos matos, fokusējoties uz sausajiem, bojātajiem matu galiem. Vismaz stundu atstāj matos un pēc tam izskalo ar siltu ūdeni un ierasto šampūnu.

Matu ieeļļošana ir viens no skaistu matu noslēpumiem, kuru zina ikviena garu, skaistu matu īpašniece. Iemasē eļļu savos matos, sākot ar skalpu, beidzot ar matu galiņiem. Uzliec galvā siltu dvieli un paturi apmēram 20 minūtes. Eļļa matos ieslēdz papildus mitrumu, barojot tos tā, lai tie būtu mitri visas ziemas laikā, padarot spodrus un mīkstus. Vari izmantot kokosriekstu, mandeļu eļļas, olīveļļu un rīcineļļu.

Saistītās tēmas: matu veselībaskaisti matiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube