Jau trešo gadu kustība “Eglīšu debesis” aicina iedzīvotājus neizmest svētku eglītes atkritumos, neatstājot pamestu pie mājas vai izmetot pa logu, bet gan atstāt rūpes par eglīti eglīšu kurjeram un nodot uz Eglīšu debesīm. Šogad, reģistrējoties biedrības statusam, kustība “Eglīšu debesis” apvieno eglīšu savākšanu ar labdarības veicināšanu, ziedojot un palīdzot uzbūvēt multi funkcionālo sporta laukumu Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrā -Ziemeļi”, kur šobrīd dzīvo 72 bez vecāku gādības palikuši bērni vecumā no 2 līdz 18 gadiem.

Eglīti pret ziedojumu jau pagājušās nedēļas laikā varēja nodot pieņemšanas punktos Purviemā, Pļavniekos, Mežciemā, Imantā, Zolitūdē un Ziepniekkalnā, savukārt šonedēļ eglītes pieņemšana notiks 14.janvārī un 15.janvārī plkst. 10:00 – 18:00. Savukārt kurjeru var izsaukt, ziedojot arī ar īsziņu vai veicot pārskaitījumu, tādējādi atbalstot kustības labdarības mērķi.

Kustības atbalstīšanā iesaistījušās vairākas sabiedrībā zināmas personas, un jau šodien savu lielo egli Eglīšu debesīm nodos Hotel Roma vadītāja Linda Abu Meri, tādējādi palīdzot veicināt sabiedrības iesaisti un ziedojot mazāk aizsargātu sabiedrības grupu dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Šobrīd esošais sporta laukums vairs nespēj pildīt savas funkcijas, ir novecojis un nenodrošina iespēju bērniem droši un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku. Lai izbūvētu multi funkcionālo sporta laukumu ir nepieciešams labdarības akcijas ietvaros piesaistīt aptuveni Eur 15 000,-, lai spētu nosegt visas izmaksas, kas saistītas ar sporta laukuma izbūvi.

Visas savāktās Ziemassvētku eglītes tiks nogādātas pārstrādei, proti – katra eglīte ko kāds iedzīvotājs būs atstājis eglīšu nodošanas vietās Rīgā – Purvciemā, Pļavniekos, Zolitūdē, Imantā vai Mežciemā, vai nodota “Eglīšu debesis” kurjeram, tiks pārstrādāta šķeldā un ienākumi arī tiks novirzīti biedrības mērķu sasniegšanai.

youtube icon
Abonēt youtube