Kā izrādās, šādas matu skalošanas ar tējām nav nekas jauns, taču mūsdienās šī metode atgūst savu agrāko popularitāti. Un skaidrs, kādēļ – nav jāuztraucas par mākslīgajām krāsvielām, konservantiem, sintētiskām un citām mākslīgām sastāvdaļām, kas nebūt nenāk par labu tavai matu veselībai un skaistumam, kaut arī uz iepakojuma vienmēr sola ko citu.

Matu skalošanai ar tēju dod priekšroku tādēļ, ka tajā ir daudz neaizstājamu savienojumu, kas iegūti karsēšanas procesā un dod matiem īpašu – terapeitisku kopšanu. Šeit būt 3 padomi, ar kādām tējām un kā skalot matus, lai iegūtu vislabāko efektu.

Tēja ir zināma kā dabīgais matu tonētājs, kas, saprotams, matu krāsu ietonē uz ilgu laiku, ja šo tēju izmanto salīdzinoši regulāri. Salvijas, hennas un melnā tēja ir vislabākās tējas, lai matus padarītu tumšākus.

Lai pagatavotu šādu matu tonētāju, nepieciešamas trīs ēdamkarotes sausas, kaltētas salvijas/hennas vai melnās tējas lapas un trīs glāzes ūdens. Liec ūdeni karsēt uz plīts, kad ūdens sāk vārīties, katliņā liec kaltētās tējas lapas. Uzliec katliņa vāku un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Izlasi no katliņa lapas un gatavo tumšo maisījumu lej krūzē vai citā sevis izvēlētā uzglabāšanas traukā.

Lietošana ir ļoti vienkārša: pēc matu mazgāšanas ar šampūnu ņem gatavo tēju un uzlej/uzsmidzini to visā matu garumā un uz galvas ādas. Kārtīgi iemasē matos un atstāj uz piecām minūtēm. Pēc tam izskalo. Šo procesu atkārto vairākas reizes nedēļā, līdz iegūsti vēlamo toni.

Kumelīšu un citrusu tējas ir labākais veids, ja runa ir par matu balināšanu, gaišāku padarīšanu. Kumelītēm piemīt dabiskas matus balinošas un kondicionējošas īpašības, kamēr citrusu tēja balina matus ikreiz, kad tie pakļauti saules stariem.

Lai pagatavotu šo balinošo tēju, uzvāri ūdeni, ielej to traukā un ūdenī ieliec trīs kumelīšu tējas maisiņus vai apmēram 3-4 ēdamkarotes kumelīšu/citrusu tējas lapas. Noslēgtā traukā paturi šīs lapas ūdenī apmēram 30 minūtes.

Lai izmantotu šo tēju kā balinātāju, pēc katras matu mazgāšanas reizes pēdējo skalošanas reizi veic ar gatavo tēju. Iemasē to matos un paturi piecas minūtes, pēc tam viegli izskalo matus ar remdenu ūdeni. Citrusu tēju ielej aerosola pudelē un ik reizi, kad dodies saulē, izsmidzini to matos. Taču pēc tam neaizmirsti matus kārtīgi izmazgāt un pabarot ar maskām.

Lai matiem piedotu tik vajadzīgo mirdzumu un tie ātrāk augtu, iesaka lietot rozmarīna un melno tēju. Tās padara matu folikulas daudz spēcīgākas, stimulējot to augšanu un novēršot lūšanu.

Lai pagatavotu šo tēju, uzvāri ūdeni, liec tajā 3 ēdamkarotes rozmarīna/melnās tējas lapas un ļauj uz vieglas uguns tējai vārīties apmēram 15 minūtes. Pēc tam tējai ļauj mirkt vēl stundu. Pēc tam izņem tējas lapas un gatavo tējas šķidrumu lej aerosola pudelē vai traukā. Tēju izmanto kā pēdējo matu skalošanas veidu, pēc šampūna un kondicioniera lietošanas. Pēc tam tēju no matiem vairs neizskalo.

Saistītās tēmas: kumelīšu tējamatu skaistumsmelnā tējaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube