Ananāsu ēšana, to klāšana uz sejas un sulas baudīšana ir ārkārtīgi nepieciešama tavam skaistumam. Ananāsi tiek uzskatīti par pārtikušu valstu augli, kurš tiek iekļauts kā viens no pieciem populārākajiem veselībai svarīgiem augļiem.

Skaidrs, ka ananāsu baudīšana ir lieliska, bet vai esi iedomājusies, ka tos vari likt arī uz sejas? Ir vairāki veidi, kā izmantot ananāsu, lai ādu padarītu skaistāku, mirdzošāku un veselīgāku.

1. Samazina novecošanās pazīmes

Ananāsi ir bagāti ar C vitamīnu un hidroksilgrupas skābēm, kas lieliski palīdz samazināt novecošanās pazīmes. Vieglākais veids, kā izmantot ananāsa labās īpašības, ir šķēli ananāsa maigi iemasēt ādā apmēram 5 minūtes, ļaujot, lai ananāsa sula iesūcas ādā. Tad noskalo ādu ar vēsu ūdeni un klāj uz sejas bagātinošu krēmu.

2. Samazina izsitumus

Ananāsa šķēles iemasēšana ādā var palīdzēt mazināt izsitumus, pigmentācijas plankumus, piņņu rētas un samazina izteiktās līnijas. Ananāsa sulu var pievienot arī sejas krēmam. Ja tomēr āda sāk niezēt un veidojas apsārtums, tavai sejas ādai sula nederēs.

3. Attīra ādu no atmirušās ādas

Ja vēlies dabiskā ceļā atbrīvoties no sausās un atmirušās ādas, izspied no ananāsa sulu, to uzspied uz lufas un ar to notīri seju, gluži kā ar skrubi.

4. Sniedz mirdzumu

Tā kā ananāsi ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, to ieziešana sejas ādā atdzīvina ādu un padara to mirdzošu. Šķēli ananāsa saspaidi, sajauc kopā ar ēdamkaroti medus un klāj uz sejas kā masku, paturi apmēram 10 minūtes un noskalo ar remdenu ūdeni. Klāj sejas krēmu.

5. Samazina palielinātas poras

Lielas poras ir ideāla vieta, kur krāties taukvielām un netīrumiem, kā rezultātā tās kļūst melnas. Šādas aizsprostotas poras veicina iekaisumus un rada pinnes. Sajauc ananāsus kopā ar miltiem un klāj uz tām vietām, kur palielinātas poras. Pēc 10 minūtēm noskalo to. Ja āda šķiet sausa pēc tam, klāj kādu mitrinošu sejas krēmu.

Saistītās tēmas: ananāsisejas ādaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube