ASV prezidents Donalds Tramps parakstīs rīkojumus, kas ierobežos imigrāciju un vīzu izsniegšanu, trešdien vēsta ASV mediji.

Tramps trešdien gatavojas apmeklēt Iekšzemes drošības ministriju un tur parakstīt rīkojumus, kas attiecas uz bēgļiem un nacionālo drošību, ziņoja laikraksts “The Washington Post” un telekanāls CNN.

“Liela diena rīt nacionālajai drošībai. Citu lietu starpā mēs uzbūvēsim sienu!” otrdien tviterī paziņoja Tramps, kurš vēlēšanu kampaņas laikā solīja uzcelt žogu uz ASV robežas ar Meksiku un ieņemt stingru nostāju imigrācijas jautājumos.

Viņš arī aicināja aizliegt musulmaņiem iebraukt ASV, kamēr varasiestādes nespēs labāk novērtēt un pārbaudīt iebraucējus.

Tiesa, jaunais iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs izteicies, ka žogs uz ASV un Meksikas robežas tuvākajā laikā var netikt uzcelts.

Mediji vēstīja, ka ceturtdien Tramps parakstīs rīkojumus, kas attieksies uz imigrāciju un tā dēvētajām patvēruma pilsētām, kur vietējās amatpersonas nelabprāt sadarbojas ar federālajām imigrācijas varasiestādēm tādos jautājumos kā nelegālo imigrantu deportēšana.

Prezidenta rīkojumi ierobežos imigrāciju no Irākas, Irānas, Lībijas, Somālijas, Sudānas, Sīrijas un Jemenas, ziņoja “The Washington Post”. Laikraksts piebilda, ka arī daudzu citu valstu pilsoņi jau saskaras ar lieliem ierobežojumiem vīzu saņemšanā.

Imigrācijas eksperti laikrakstam skaidroja, ka rīkojumi apturēs visu bēgļu uzņemšanu uz 120 dienām, tostarp Sīrijas bēgļu uzņemšanu, un uz 30 dienām apturēs vīzu izsniegšanu pilsoņiem no vairākām valstīm, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi.

Tramps ir arī solījis atcelt sava priekšteča Baraka Obamas 2012.gadā sākto programmu, kas ļauj vairāk nekā 750 000 nelegālo imigrantu, kuri ieradās ASV kā bērni, dzīvot un strādāt Savienotajās Valstīs, nebaidoties no deportācijas.

Vai Tramps šonedēļ pievērsīsies arī šim jautājumam, pagaidām nav skaidrs, norāda mediji.

 


Foto: Gage Skidmore

Saistītās tēmas: ImigrnatiRīkojumsTramps

youtube icon
Abonēt youtube