ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka viņa rīkojums uz laiku liegt valstī iebraukt septiņu galvenokārt musulmaņu apdzīvotu valstu pilsoņiem nav uzskatāms par aizliegumu iebraukt musulmaņiem.

“Amerika ir lepna imigrantu nācija, un mēs turpinām izrādīt līdzjūtību tiem, kad bēg no apspiestības, bet mēs to darīsim, aizsargājot paši savus pilsoņus un robežu,” viņš norādīja sev neierastā rakstiskā paziņojumā.

“Tas nav aizliegums iebraukt musulmaņiem, kā to nepatiesi ir ziņojuši mediji. Tam nav saistības ar reliģiju,” uzsvēra ASV prezidents.

“Tam ir saistība ar terorismu un gādāšanu par drošību mūsu valstī,” paziņoja Tramps piebilstot, ka rīkojums neskar vairāk nekā 40 musulmaņu valstis.

Jau ziņots, ka Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu “radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm”. Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: musulmaņiTramps

youtube icon
Abonēt youtube