Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Īglsas trasē, Austrijā izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kas ir pēdējais pirms šomēnes gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm.

Pirmajā braucienā Priedulēna uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet otrajā uzrādīja devīto laiku un summā atkāpās par vienu pozīciju. Latvieti apsteidza britu sportiste Lora Dīsa, kura pēc pirmā brauciena bija tikai 12.vietā, bet otrajā uzrādīja trešo labāko rezultātu un pakāpās uz septīto pozīciju.

Sacensībās uzvarēja vāciete Tīna Hermana, kura pēc pirmā brauciena bija trešā, bet otrajā labākā un summā par 0,16 sekundēm apsteidza kanādieti Mirelu Rānevu.

Savukārt 0,24 sekundes uzvarētājai zaudēja austriete Janīna Floka.

Rāneva uz goda pjedestāla kāpa jau ceturto reizi šosezon, savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Hermana tika pie pirmās uzvaras.

Priedulēna divu braucienu summā no uzvarētājas atpalika par 0,74 sekundēm.

Pērn šajā trasē risinājās pasaules čempionāts, Priedulēnai gūstot 12.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1366 punktiem ir šoreiz devītajā pozīcijā palikusī Žaklīna Lelinga, kurai 25 punktus zaudē Hermana, bet 1321 punktu ieguvusi Floka. Savukārt Priedulēna ar 1112 punktiem pacēlusies uz sesto pozīciju.

Vēlāk piektdien notiks arī sacensības vīriem, pirmo braucienu sākot plkst.15. Tās tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Iepriekšējā Pasaules kausa etapā Kēnigszē Priedulēna pēc pirmā brauciena bija trešā, tomēr kļūdains otrais brauciens neļāva latvietei pirmoreiz karjerā kāpt uz goda pjedestāla un summā viņa palika piektā.

Latvijas skeletoniste piektā bija arī šī gada pirmajā etapā Altenbergas trasē, Vācijā.

Pirms pagājušās sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet iepriekšējā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā. Sportiste janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā, bet sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa etapā palika vien sekundes simtdaļas attālumā līdz pirmajam pjedestālam.

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu.

Pasaules kausa posmā Īglsā sestdien un svētdien sacentīsies arī bobslejisti, bet 17.janvārī Kēnigszē sāksies pasaules meistarsacīkstes. Sākotnēji tās bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados praktizēto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Vāciju.

Pret sacensībām Sočos kā pirmā iebilda tieši Latvijas skeletona izlase, ar brāļiem Dukuriem priekšgalā. Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet IBSF lēma planētas meistarsacīkstes pārcelt.

Pēc pasaules čempionāta sezonai punkts tiks pielikts ar Pasaules kausa posmu 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā.

Saistītās tēmas: AustrijaĪglsaLelde Priedulēnaskeletons

youtube icon
Abonēt youtube