Oskars Melbārdis, startējot kopā ar Jāni Strengu, izcīnīja 2. vietu Austrijā, Īglsas trasē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas 7. posma divnieku sacensībās bobslejā.

Šoreiz atkal visas trīs Latvijas ekipāžas labāko desmitniekā. Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni 8. vietā un tūdaļ aiz viņiem Uģis Žaļims un Jānis Jansons 9. vietā.

Vēl pirms šīsdienas sacensībām bija paredzēts, ka Melbārdis brauks kopā ar Arvi Vilkasti, bet no rīta stūmējs jutās apslimis, tāpēc stumt kamanas tika uzticēts Daumantam Dreiškenam. Tomēr arī Daumants sajuta sāpes iepriekš traumētajā celī, tāpēc pēdējā brīdī Melbārdis startēja kopā ar Strengu, ar kuru šajā trasē neaizvadīja pat nevienu treniņbraucienu, bet sapratne sacensībās bija nevainojama.

Šogad slikti sagatavotais Īglsas trases ledus siltajā gaisa temperatūrā (+8 grādi) radīja problēmas praktiski visām ekipāžām, kuras pirmajā braucienā startēja pēc pirmā desmitnieka – ledus kvalitāte strauji pasliktinājās, kas arī pēc labi aizvadīta brauciena, neļāva ieņemt augstākas vietas, savukārt tie, kuri startēja braucienā sākumā, bija iekrājuši ievērojamu pārsvaru, kuru pārējiem vairs nebija tik viegli atgūt.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Frančesko Frīdrihs no Vācijas, kurš Melbārdi apsteidza par 73 sekundes simtdaļām, kas tik īsā trasē ir ļoti ievērojams pārsvars. Bronza Benjaminam Majeram no Austrijas. Karjeras labākais sasniegums jaunajam amerikāņu pilotam Džastinam Olsenam, kurš izcīnīja 4. vietu, no pjedestāla atpaliekot tikai divas sekundes simtdaļas. Turpat arī Džastins Krips no Kanādas un Aleksandrs Kasjanovs, kurš pēc pirmā brauciena bija pat trešais, bet neveiksmīgais otrais brauciens (13. rezultāts) lika atkāpties divu braucienu summā uz dalīto 6. vietu ar jauno čehu cerību Dominiku Dvoržaku.

Svētdien Īglsas trasē notiks četrinieku sacensības.


Avots: bobslejs.lv

Saistītās tēmas: AustrijaBobslejsĪglsaJānis StrengaOskars Melbārdis

youtube icon
Abonēt youtube