Ja runa ir par matu problēmām, tad vispopulārākās noteikti ir matu izkrišana, sašķēlušies matu gali un iespējama plikpaurība. Cik tad daudzas no jums var teikt, ka ir pilnībā apmierinātas ar saviem matiem? 

Lielākā daļa no mums cīnās ar dažādām problēmām jau no dzimšanas, un iemesli ir neskaitāmi, gan iekšēji, gan arī ārēji. Šādām neskaitāmām problēmām ir viens brīnumlīdzeklis – sinepju eļļa jeb hindu valodā “sarso ka tel“. Jau senajos laikos šīs eļļas izmantošana matu kopšanā bija viens no labākajiem veidiem, kā uzturēt matu skaistumu un veselību, vēl pirms tika izgudroti dažādi kosmētiskie līdzekļi.

Neskaitāmas eļļas ir ārkārtīgi labas mūsu matiem, taču sinepju eļļa ir īpaša, jo tās sastāvā ir ārkārtīgi daudz dažādu antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu.

Bagātīgi atrodama Indijā, un tā ir bagātīga ar antioksidantiem, ēteriskajām alfa taukskābēm un dažādiem vitamīniem, piemēram, A, D, E un K, kā arī dažādām minerālvielām. Ārkārtīgi nozīmīgs cinka, beta karotīna un selēna avots. Beta karotīns, kas pārveidojas par vitamīnu A, ir nozīmīgs matu augšanā. Turklāt sinepju eļļa ir labs kalcija, dzelzs un magnija avots. Regulāri lietojot sinepju eļļu, matiem tiek sniegts tik nepieciešamais cinks, kas palīdz novērst to izkrišanu.

Sinepju eļļa ir lielisks matu kondicionieris. Eļļas sastāvā esošās alfa taukskābes dāsni kondicionē matus. Tā mitrina matus, kas ir nozīmīgi, lai tie ātrāk augtu gan garumā, gan biezumā.

Eļļas iemasēšana galvas ādā uzlabo asins cirkulāciju un palīdz stimulēt to augšanu. Tāpat tā nodrošina matu folikulu barošanu. Ar laiku mati zaudē savu veselību, jo būtiski trūkst uzturvielu. Izmantojot sinepju eļļu, šo uzturvielu trūkumu var lieliski labot.

Jāteic, šī ir tikai neliela daļa no tiem labumiem, ko dod šī eļļa.

Kā lietot sinepju eļļu? 

Ja tavi mati ir ārkārtīgi sausi, tad šī eļļā būs tieši laikā. Uzkarsē eļļu un masējošām kustībām iemasē to galvas ādā un pēc tam iesmērē arī visā matu garumā. Galvas ādu masē ar pirkstu galiem, nevis nagiem. Masē galvas ādu tik ilgi, kamēr eļļa absorbējusies pavisam. Eļļas daudzums atkarīgs no tā, cik biezi, plāni vai sausi ir tavi mati. Ja mati ir ārkārtīgi sabojāti, ar eļļu neskopojies un matos atstāj vismaz divas stundas. Ja vēlies, to matos vari atstāt arī uz nakti, tā iegūsi spēcīgu mitrināšanu.

Šādu matu kopšanu atkārto reizi nedēļā un ikreiz kārtīgi matus izskalo ar labu šampūnu (vēlams bez parabēniem, silokoniem vai sulfātiem) un iezied tajos matu masku.

 

Saistītās tēmas: matu veselībasinepju eļļaskaisti mati

youtube icon
Abonēt youtube