Jā, mēs visi esam kaut reizi dzīvē dzirdējušas frāzes “vecums ir tikai skaitlis”, “tavs gadaskaitlis nenosaka tavas spējas” utt. Jāteic, protams, vecums ir vien tāds skaitlis, taču tas neslēpj savu ierašanos. 

Tas ir viegli redzams, ja vien cilvēks nav pielicis īpašas, alternatīvas pūles, lai šo vecumu noslēptu, piemēram, plastisko operāciju. Novecošanu bieži pamanām, jo uz ādas parādās grumbas, sausums, izsitumi un ādas pigmentācijas plankumi.. Protams, daļa no minētajām lietām ne vienmēr liecina par novecošanu. Bieži vien jauni cilvēki saskaras ar šīm problēmām, jo neievēro veselīgu dzīvesveidu un savu ķermeni pakļauj skarbiem ķīmiskiem produktiem.

Jāteic, ka novecošanas procesu apturēt nevar, tomēr tā acīmredzamu parādīšanos mēs varam mazināt, izvēloties kvalitatīvu kosmētiku, ēdot pareizi un dzīvojot pēc iespējas veselīgāk. Tas sevī ietver ārkārtīgi daudz šķidruma, jo ādu mitrinām ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Svarīgs ir arī pietiekams miegs, jo tā trūkumu uz savas ādas izjutīsim nekavējoties.

Eksperti uzskata, ka svarīgi ikdienā uzņemt produktus (augļus, dārzeņus, riekstus), kuru sastāvā ir vielas, kas mums palīdz saglabāt jauneklīgumu un nepaļauties tikai uz uztura bagātinātājiem.

Lūk, 6 produkti, kuru uzņemšana palīdzēs uzlabot ādas, matu un vispārējo veselību:

1. Ar antioksidantiem bagāti ēdieni: ļoti plaša kategorija. Tajā ietilpst visi organiskie augļi un dārzeņi. Šie antioksidanti novērš oksidācijas procesu un atbrīvo no kaitīgajiem brīvajiem radikāļiem mūsu asinīs, kas var novest pie dažādām slimībām, piemēram, vēža vai sirds kaitēm.

spices-620_620x350_41478946890

2. Garšvielas: palielini garšvielu patēriņu. Indiešu ēdieni ir bagāti ar garšvielām, tieši tādēļ indieši ilgi izskatās jauni. Tādas garšvielas kā baziliks, fenhelis, ķimenes, kurkuma novērš oksidatīvo kaitējumu šūnām. Tas nozīmē, ka organismā saglabājas visas tās vielas, kas palīdz mums izskatīties jaunām, piemēram, elastīnu un kolagēnu.

3288

3. Zaļā tēja: katru dienu izdzertas trīs krūzes zaļās tējas palīdz mazināt šūnu bojājumus un palielina šūnu dzīves ilgmūžību. Zaļai tējai piemīt daudz priekšrocību. Izlietotus zaļās tējas maisiņus vari likt arī uz ādas, padarot ādu atsvaidzinātu.

kiwi_625x350_81465372895

4. Kivi auglis: pētījumi liecina, ka regulāra kivi lietošana uzturā novērš smalku līniju un grumbu veidošanos. 100 grami kivi satur 154 procentus C vitamīna, kas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā citronos un apelsīnos. C vitamīns ir spēcīgs antioksidants un novērš brīvo radikāļu radītos bojājumus.

green-vegetables-625_625x350_81465457179

5. Zaļie dārzeņi: tie ir bagāti ar šķiedrvielām un barības vielām, līdz ar to papildina mūsu barības vielu saturu ar organismam nepieciešamām vielām.

nuts_620x350_61486114545

6. Rieksti: to iekļaušana ēdienkartē ir ārkārtīgi svarīga. Tie uzlabo smadzeņu darbību, kā arī uztur ķermeņa aktivitāti, novērš apātiju. Tādējādi palīdzot cilvēkam justies jaunam un enerģiskam.

Kaut arī daudzi cilvēki neuztraucas par to, ka noveco, piesardzības pasākumi jāievēro katram. Iekļaujot iepriekš minētos produktus savā ikdienas ēdienkartē, tu ne tikai baudīsi lielisku ēdienu, bet arī palēnināsi priekšlaicīgus novecošanas procesus.


Foto: Shutterstock | Pixabay

 

Saistītās tēmas: novecošanāsPārtikaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube