Tu, iespējams, to nezini, bet tavs ķermenis ir noklāts ar rauga sēnīti. Jā, rauga sēnīti! Tā dzīvo uz mūsu ādas kā mikrobioms – pavisam normālas baktērijas un sēnītes, kas dzīvo simbiozē ar mums.

Dažiem cilvēkiem šī sēnīte neko nenodara, un viss ir kārtībā, taču ar citiem šī sēnīte nesadzīvo un cenšas cīnīties ar ķermeni, rezultējoties iekaisumos. Tulkojot – niezošā skalpā un blaugznās.

Daži ar blaugznām cīnās visu cauru gadu, kamēr citus tās nomoka vien vasaras karstajos mēnešos. Karstā, mitrā laikā mēs svīstam un mūsu dabiskās eļļas paliek iesprostotas ādā. Jo vairāk eļļas, jo priecīgāk jūtas rauga sēnīte, kurai ir iespēja augt un jo lielāks rauga sēnītes līmenis, jo lielāka blaugznu iespējamība.

Meklē variantus, kā tikt no tām vaļā? Mums ir, ko ieteikt!

Atrodi pareizās sastāvdaļas. Šobrīd tirgū pieejami neskaitāmi pretblaugznu līdzekļi, tādēļ grūti atrast vispiemērotāko. Meklējot īsto produktu, meklē šīs sastāvdaļas:

Cinka piritions, selēna sulfīds un ketonozols. Šīs sastāvdaļās mazina rauga sēnītes līmeni uz ādas. Nogalinot raugu, atbrīvosies no iekaisuma avota ādā.

Salicilskābe. Plašāk zināma, kā sejas problēmu ārstnieciska skābe. Tā palīdz noņemt atmirušās ādas šūnas un noņem liekās eļļas. Ja uz galvas blaugznas ir īpaši biezas, tad salicilskābe lieliski tās padarīs plānākas. Salicilskābei piemīt lieliskas pretiekaisuma īpašības, un to liek lietā, ārstējot īpaši smagus blaugznu gadījumus.

Topiskie steroīdi: tos klāj tieši uz iekaisušās vietas ādā un var lieliski palīdzēt pret ādas niezi. Šos steroīdus parasti lieto kopā ar citām pretblaugznu ārstēšanas metodēm, piemēram, kopā ar pretsēnīšu līdzekļiem.

Lieto arī pretblaugznu šampūnus, bet pareizā veidā. Protams, ar šo šampūnu izmazgāsi matus, tomēr blaugznas ir galvas ādas problēma, nevis pašu matu. Jā, tas var šķist mulsinoši, jo tas tomēr ir šampūns, tomēr tas ir arī galvas ādas ārstnieciskais līdzeklis. Ar pirkstu galiem iemasē šampūnu galvas ādā un atstāj to uz pāris minūtēm. No šampūna nebūs jēga, ja to uzreiz izskalosi. Ļauj tam iedarboties.

Kad izlem par labu topiskajiem steroīdiem, pievērs uzmanību, ka tos nelieto ilgāk par divām nedēļām no vietas. Kad ieklāj tos galvas ādā, tur arī atstāj.
Ja pēc divu nedēļu lietošanas neredzi uzlabojumus, dodies pie sava dermatologa.

Pieņem faktu. Galu galā to, vai mums būs blaugznas, nosaka mūsu gēni un ķermenis. Mēs nespējam izmainīt gēnus, kas noved pie sēnīšu infekcijām, tādēļ uztraucies, ja tev tomēr ir šīs blaugznas. Ievēro pareizu matu kopšanu un spēsi ar tām sadzīvot pietiekami labi, lai tās nebojātu tavu dzīves kvalitāti.

Saistītās tēmas: blaugznasmatu skaistumsrauga sēnīte

youtube icon
Abonēt youtube