AS “Latvijas Zaļais punkts” izsludinājusi konkursu “Zaļais restart”, lai veicinātu skolēnu zināšanas par atkritumu šķirošanas vajadzību un materiālu otrreizēju izmantošanu, informēja uzņēmuma Mārketinga un korporatīvās komunikācijas direktore Kristīne Grapmane.

“Latvijas Zaļais punkts” aicina konkursā piedalīties 1.-9.klašu skolēnus. Tā laikā skolēniem no izlietotā iepakojuma vai citiem vairs nevajadzīgiem materiāliem ir jārada jaunas, praktiski izmantojamas lietas.

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu zināšanas un izpratni par atkritumu šķirošanas nepieciešamību, resursu saudzīgu patēriņu un materiālu otrreizēju izmantošanu.

Lai piedalītos konkursā skolēnu uzdevums ir individuāli vai grupās līdz desmit personām izveidot no otrreiz izmantojamiem materiāliem objektus vai jaunas lietas. Konkurss norisināsies no šā gada 1.marta līdz 31.martam, un izgatavotie darbi jānofotogrāfē un līdz konkursa beigām trīs fotogrāfijas ar nelielu aprakstu jānosūta uz e-pastu “konkursi@zalais.lv”.

“Zaļā restarta” uzvarētāji tiks paziņoti 11.aprīlī. 1.vietas ieguvēji balvā saņems ekskursiju visai klasei uz izklaides parku “Avārijas brigāde” ar apmaksātiem transporta izdevumiem, 2.vieta – ieejas biļetes izklaides parka “Avārijas brigāde” apmeklējumam visai klasei, 3.vieta – biļetes izklaides parka “Avārijas brigāde” apmeklējumam līdz desmit personām. Savukārt 4.-10.vietas ieguvēji saņems gardumu grozus no “Orkla Confectionery & Snacks”, kas būs piepildīti ar dažādiem “Laimas”, “Staburadzes”, “Selgas” un “Ādažu Čipsi” kārumiem. Oriģinālākā individuālā darba autors saņems speciālbalvu no “Latvijas Zaļā punkta” – giroskūteri jeb balansēšas elektro skūteri.

Saistītās tēmas: AtkritumiKonkurssŠķirošana

youtube icon
Abonēt youtube