“Tava āda ir spogulis taviem ieradumiem un dzīvesveidam,” apgalvo Džoanna Vargasa, Ņujorkas un Losandželosas viena no iecienītākajām sejas kopšanas speciālistēm slavenību vidū.

Džoanna uzskata, ka skaistu un mirdzošu, bet galvenais – veselīgu ādu var iegūt ikviena, neapmeklējot īpašus salonus par augstām cenām.

Lai iegūtu mirdzošu veselīgumu ādai, jāsāk ar atbilstošu ādas attīrīšanu ar kādu putojošu līdzekli. Vargasa uzskata, ka tas ir viens no labākajiem veidiem, kā seju attīrīt no kosmētikas un netīrumiem. Pēcāk seko šiem tālāk minētajiem soļiem, lai iegūtu slavenību mirdzumu. Turies pie šī režīma, un Vargasa galvo, ka jau pēc divām nedēļām ne tikai redzēsi, bet arī jutīsi uzlabojumus.

♦ Attīri ādu no atmirušajām ādas šūnām jeb eksfoliē to

Pēc tam, kad ādu esi nomazgājusi, noskrubē (eksfoliē) to. “Tas sniedz daudz laba,” stāsta Vargasa. “Uzlabojas ādas tekstūra, tonis, uzlabojas produktu absorbēšanās. Tikai pievērs uzmanību, lai šis skrubis ir pietiekami maigs un nenodara ļaunu tavai ādai.

Kad izvēlies skrubi, meklē tādu, kura sastāvā ir pienskābes vai augļskābes – tās ir mazāk kairinošas.

♦ Izvēlies labāko masku savai ādai

Kad ādu esi attīrījusi no atmirušajām ādas šūnām, novērtē tās stāvokli un atbilstoši tam izvēlies īsto masku. Piemēram, tuvojoties menstruāciju laikam, uz ādas mēdz parādīties izsitumi. Tādās reizēs izvēlies antibakteriālas un nomierinošas maskas. Ja āda ir sausa, meklē kaut ko tādu, kas tai dos mitrumu. Ja tava āda ir kombinēta, izmēģini vienlaicīgi vairākas maskas, katrai problēmzonai atbilstošāko. Piemēram, T – zonai, kur bieži veidojas taukainums, klāj to masku, kas matē un mazina poras, bet vietās, kur ir tieksme uz sausumu, liec mitrinošo masku.

♦ Klāj uz sejas uzturvielām bagātu serumu

Pēc tam, kad esi baudījusi maskas lieliskās spējas, turpini savu ierasto sejas kopšanas secību. Serums, acu krēms un sejas krēms. Lai āda iegūtu satriecošu mirdzumu un veselīgu izskatu, izvēlies serumus, kuru sastāvā ir hlorofils, taukskābes un tādi vitamīni kā A, C un E.

♦ Ēd veselīgi!

Vienmēr atceries to, ka viss, ko tu apēd, atstarojas uz tavu ādu. Tādēļ ik dienas uzturā uzņem spinātus, kalē kapostus vai citus zaļos dārzeņus un lapas. Vislabāk tos baudīt no rīta smūtijā.

 

Saistītās tēmas: mirdzoša ādasejas ādaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube