Mēs visi jau zinām mūžseno faktu, ka mūsu svara zudumu ietekmē neskaitāmi faktori – pareiza ēšana, pietiekamas kustības un visā visumā veselīgs dzīvesveids.

Un tikpat zināms ir tas, ka veselīgs uzturs daudz vairāk ietekmē mūsu svaru un izskatu, nekā stundām ilgas fiziskās aktivitātes. Bet vai mēs tiešām apzināmies, cik lielā mērā?

Vox” nesen publicēja fascinējošu videomateriālu, kurā ilustratīvi tika atspoguļota mūsu kaloriju sadedzināšanas realitāte, kas balstīta uz zinātniskiem pētījumiem. Kā izrādās, liela daļa no kalorijām sadeg pateicoties mūsu vielmaiņai, darot vienkāršus ikdienas darbus. Fiziskas aktivitātes ietekmē vien 10 – 30 procentus no mūsu sadedzinātajām kalorijām.

Patiesībā fiziskas aktivitātes bez pareiza uztura, ir pilnīgi bezjēdzīgas!

Šis fakts parāda, cik svarīgi ir tas, ko mēs apēdam un kāda ir mūsu ikdienas ēdienkartes izvēle. Mēs kontrolējam vien maksimums 30% no kaloriju patēriņa, taču varam 100% kontrolēt to, ko liekam mutē un cik daudz kalorijas uzņemam. Tādēļ, ja vēlies atbrīvoties no kāda liekā kilograma vai vēlies palielināt muskuļus, svarīgi pievērst uzmanību tam, cik veselīgi un kalorijām bagāti ēdam.

Būsim pavisam atklāti: kaut arī uzturs ir primārais, lai svars samazinātos, nedrīkst aizmirst par fiziskām aktivitātēm. Zināms, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids palīdz mums dzīvot ilgāk, būt veseliem un dzīvi padarīt patīkamāku, laimīgāku. Tādēļ atceries, nepaļaujies vien uz nelielo kaloriju patēriņu un veselīgo uzturu, svarīgas ir arī fiziskas aktivitātes. Svarīgi ir visu prast apvienot! 🙂

youtube icon
Abonēt youtube