2017. gada Eirovīzijas konkursa Krievijas pārstāves izvēle noteikti bija pārsteigums daudziem – valsti pārstāvēs dziedātāja invalīda krēslā Jūlija Smoilova.

Kā 12. martā paziņoja Pirmais Krievijas televīzijas kanāls, 27 gadus vecā sieviete pārstāvēs valsts godu 2017. gada Eirovīzijas konkursā, kas norisināsies maijā Kijevā, ar dziesmu “Flame is Burning”.

Pēc televīzijas kanāla paziņojumiem, meitene radīja lielu iespaidu uz atlases žūriju. 2013. gadā viņa parādījās federālajā televīzijā un ieguva otro vietu projektā “Faktor A”, bet 2014. gadā dziedāja paraolimpiādes atklāšanā Sočos.

Konkursantes izvēli uztver kā negaidītu pagriezienu daudzi sociālo tīklu lietotāji. Daudzi uzskata, ka Jūlijas dalība konkursā ir politisks gājiens: dziedātāja uzstājās Krimā pēc pussalas pievienošanas Krievijai, balstoties uz šo,  daudziem krievu māksliniekiem Ukrainas valdība liedza iebraukt valsts teritorijā.

Daži uzskata, ka Jūlijas uzstāšanās ir iespēja “izraisīt žēlumu”.

“Krieviju “Eirovīzijā” pārstāvēs Jūlija Samoilova – dziedātāja ar pirmo invaliditātes grupu. Nemākam dziedāt, ņemsim ar žēlumu…”

 

“Jūlija Samoilova brauc uz Eirovīziju 2017. Labāk jau Panaitovs brauktu. Uzskatu, ka izraisīt žēlumu ar dziedātāju-invalīdu nav Krievijas stilā.”

 

 

 

Pati dziedātāja sniedza interviju izdevniecībai “Komosomolskaja Pravda” un paziņoja, ka visu savu dzīvi sapņojusi kļūt par Eirovīzijas dalībnieci. Pēc kāda jauna cilvēka vārdiem, Pirmais kanāls sāka izskatīt dziedātājas kandidatūru konkursam pēc viņa uzstāšanās Paraolimpiādē pirms trīs gadiem.

“Viss ir  burvīgi, esmu pārpildīta ar emocijām un laimīga. Jo es gāju uz to visu dzīvi. No pašas bērnības es iztēlojos sevi pārstāvam Eirovīziju.”

 


 

Saistītās tēmas: Eirovīzija 2017Jūlija Samoilova

youtube icon
Abonēt youtube