“Latvijas Pasts” izsludinājis sesto pastmarku dizaina konkursu, kurā ikviens interesents var iesūtīt savu pastmarkas dizaina skici par tēmu “Mana ģimene – superkomanda”, aģentūru BNS informēja pastā.

Konkursa uzvarētājs tiks izvēlēts sociālo tīklu lietotāju balsojumā, bet viņa pastmarka tiks izdota pusmiljona eksemplāru tirāžā šā gada maijā.

Kā informēja pasta pārstāvji, no šodienas līdz 5.aprīlim ikviens interesents – fiziska vai juridiska persona – var iesūtīt savu jaunas pastmarkas dizaina ideju par tēmu “Mana ģimene – superkomanda”, izmantojot interneta vietni “jaunapastmarka.lv”.

Iesūtītos darbus sākotnēji izvērtēs žūrija, kurā darbojas gan “Latvijas Pasta”, gan vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” pārstāvji, gan grafiskā dizaina un digitālās komunikācijas profesionāļi. Savukārt no žūrijas izraudzītajiem 30 oriģinālākā dizaina paraugiem uzvarētāju izvēlēsies sociālo tīklu lietotāji, kas, autorizējoties no saviem kontiem “Twitter”, “Facebook” vai “Draugiem”, no 7.aprīļa līdz 17.aprīlim varēs balstot par sev interesantāko pastmarkas ideju.

Konkursa uzvarētājs tiks paziņots 18.aprīlī.

Balsojumā uzvarējusī pastmarka tiks nodrukāta 500 000 eksemplāru tirāžā ar vienas pastmarkas nominālvērtību 0,50 eiro, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Jaunā pastmarka tiks izdota 2017.gada 15.maijā, kas tiek atzīmēta kā Starptautiskā ģimenes diena.

Iepriekšējā pastmarku dizaina konkursā, ko “Latvijas Pasts” organizēja 2016.gadā sadarbībā ar velosipēdu zīmolu “Ērenpreiss” par godu tā dibinātāja Gustava Ērenpreisa 125.jubilejai, uzvarēja Toma Rutkovska veidotā pastmarka. Konkursā tika iesniegtas 210 dizaina skices, un par tām bija balsots 9097 reizes.

2014.gadā konkurss tika organizēts kopā ar TV3 par tēmu “Latvijas lepnums”, tajā tika iesniegtas 234 pastmarku skices, un par finālā izvirzītajām pastmarkām no sociālajiem tīkliem tika balsots 6385 reizes. Konkursā uzvarēja Solvitas Kukles pastmarka “Dziedošie koki”.

Savukārt 2013.gada uzvarētāja bija Andas Pētersones veidotā pastmarka “Imants Ziedonis ziedēs mūžīgi”, 2012.gadā – Jāņa Uzrauga pastmarka ar BMX riteņbraucēja attēlu, bet 2011.gadā – Evita Eidinta ar pastmarku “Vieta, kur rodas stāsti”.

 


 

Saistītās tēmas: Latvijas Pastspastmarka

youtube icon
Abonēt youtube