Šodien, 17. martā pirmo reizi tika aizvadītas sacensības skeletonā jaunuzceltajā olimpiskajā trasē – Phjončhanā Korejā. Pasaules kausa noslēdzošajā posmā negaidītu uzvaru izcīnīja Martins Dukurs, iegūstot zelta medaļu un kļūstot par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju. Viņa brālis Tomass Dukurs sezonu noslēdza ar 3.vietu. 

Jau treniņbraucienos bija skaidrs – viss izšķirsies 9.virāžā. Arī sacensības pierādīja, ka posms tieši no 8.līdz 10.virāžai ietekmēja kamanu ātrumu trases finiša daļā.

Pirmajā braucienā viens no pirmajiem startēja mājnieks Sungbins Juns, kura braucienam tika pievērsta pastiprināta uzmanība. Un pamatoti! Korejietis upurēja pasaules čempionātu, tajā nepiedaloties, lai labāk sagatavotos gan šodienas sacensībām, gan nākamā gada olimpiskajām spēlēm. Elpu aizturējis, sportists veica braucienu ar kļūdām, bet pietiekami nelielām, lai kļūtu par pirmā brauciena līderi. Tā kā Juns piedalījās tikai divos oficiālajos treniņbraucienos, visi klātesošie pievērsa uzmanību, kā mājnieks tiks galā ar 9.virāžu, pieļaujot, ka viņš jau nu vislabāk zinās, kā šo vietu izbraukt. Korejietis virāžu izgrieza ļoti asi un ar nelielu sānslīdi nolika kamanas vajadzīgajā leņķī, lai izvairītos no atsitieniem pret apmalēm. Līdzīgi šo vietu brauca arī pārējie līderi.

Korejietis Juns palika nepāspēts pirmajā braucienā. Tuvākais sekotājs Martins Dukurs zaudēja nepilnas divas desmitdaļas, 3.vietā Ņikita Tregubovs no Krievijas. Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena 6.vietā.

Otrajā braucienā Tomass nervu kutinošā cīņā par simtdaļu pārspēja Aleksandru Tretjakovu no Krievijas, ne tikai nosargājot vietu sešniekā, bet arī pakāpjoties uz 3.vietu!


Avots: bobslejs.lv

youtube icon
Abonēt youtube