Ukrainas olimpiskās komandas sastāvā savu debiju piedzīvos 19-gadīgais skeletonists Vladislavs Heraškevičs. Viņš olimpisko ceļa zīmi izcīnīja diezgan intensīvā cīņa un kvalificējās, kā viens no beidzamajiem.  Puisis kuļas pa tabulas otro desmitnieku, taču daudzus sporta zinātājus pārsteidz fakts, ka Olimpiskajās spēlēs starp viņa treneriem norādīts arī Latvijas skeletona smagsvars Dainis Dukurs. Kā izpētīja portāls ritakafija.lv patiesībā jau jaunekli var nokristīt par Latvijas ukraini, jo lielu daļu savas dzīves viņš pavada tieši šeit.

 

Varbūt mēs arī esam maziņa valsts pasaules kartē, taču sporta pasaulē Latvija ir vadošā skeletona lielvalsts. Un nevienam nav noslēpums, ka liels nopelns tajā visā ir mūsu skeletona sporta celmlauzim trenerim Dainim Dukuram. Viņš trenē Latvijas olimpiešus un arī pašmāju izcilos juniorus. Nevienam nav noslēpums, ka Dukuru par treneri ir mēģinājuši pārvilināt gan Krievijas, gan citu lielvalstu skeletona federāciju vadītāji. Taču, viņš vienmēr ir bijis nelokāms un kopā ar dēliem turpina kaldināt Latvijas slavu šajā sporta veidā.

Mūsu labākie skeletonisti šobrīd kopā ar Dukuru papu atrodas Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, kur gatavojās cīņai par medaļām. Ielūkojoties skeletonistu biogrāfijā liels pārsteigums ir otrajā desmitā esošais Ukrainas sportists Vladislavs Heraškevičs. Kā sportista treneri norādīti viņa tēvs Mihails Heraškevičs un Dainis Dukurs.

Patiesībā, ielūkojoties jaunieša profilā instagram.com top, skaidrs, ka puisis ar Latviju ir visai cieši saistīts arī ārpus sporta vides. Uz to norāda Siguldas skaistās ainavas un ikdienišķi skati no Ogres pilsētas rūpnieciskā rajona, ko vietējie sauc par “kartonku”. Un, runājot par Ogri, pirms gada puisis palepojās ar spēka vingrinājumu, kuru viņam iemācīja viens no Latvijas spēcīgākajiem vīriem Agris Kazeļņiks. Un, kā zina stāstīt vietējie, Ogrē ukraiņu skeletonists  Vladislavs ir redzams visai bieži.

https://www.instagram.com/p/BWVPIX8BBG0/?taken-by=iceformulaone

 

https://www.instagram.com/p/BWkuV-ohyz_/?taken-by=iceformulaone

youtube icon
Abonēt youtube